Emekliye yönelik 5000 TL’lik ikramiye ne zaman yatacak, dul ve yetimler ne kadar alacak?

Okuma Süresi: 1 Dakika
Emekliye yönelik 5000 TL’lik ikramiye ne zaman yatacak, dul ve yetimler ne kadar alacak?
Doviz.com
06.11.2023 09:35

Emeklilere yönelik 5000 TL’lik ikramiyenin ne zaman verileceği henüz açıklanmazken kasım ayının ilk 15 günü içerisinde hesaplara yatırılması bekleniyor. Öte yandan emekli ikramiyesi çalışan emeklilere verilmezken, dul ve yetim maaşı alanların kısmi olarak yararlanması bekleniyor.

Emekli ikramiyesi 5000 TL olarak Cumhuriyet’in 100. yılı kapsamında bir kereye mahsus olarak yatırılacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da ödemelerin 15 Kasım’dan önce hesaplara yatacağını açıkladı.

İLGİLİ HABER Bakan Işıkhan yanıtladı: Emekliye 5 bin lira ikramiye ne zaman verilecek? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çalışmayan emeklilere verilecek 5 bin liralık ikramiyeyle ilgili açıklama yaptı. Çalışmalarda sona gelindiğini belirten Işıkhan, ödemelerin 15 Kasım'ı geçmeyeceğini söyledi.

Emekli ikramiyesi kimlere verilecek?

Kabine toplantısı ardından konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli ikramiyesi kimlere verileceğini açıklamış ve çalışmaya devam eden emeklilere ikramiye verilmeyeceğini duyurmuştu.

Dul ve yetim maaşı alanlar emekli ikramiyesi alacak mı?

Dul olup çocuğu olmayanların yüzde 75, dul olup çocuğu olanların yüzde 50, yetim olanların ise yüzde 25 oranında ikramiyeden faydalanması bekleniyor.

Buna göre çocuklu ve dul olan vatandaşların ödemeleri 2500 TL, yetim ödemesinin 1250 TL'de kalacağı öngörülüyor.

İLGİLİ HABER “Emekli maaşlarında yapılacak iyileştirmelere dair gereken adımları atacağız” Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yılbaşında emekli maaşlarında yapılacak iyileştirmelere dair gereken adımları atacaklarını söyledi.
REKLAMI KAPAT X