ENAG nisan ayı enflasyon rakamlarını açıkladı

Okuma Süresi: 1 Dakika
ENAG nisan ayı enflasyon rakamlarını açıkladı
Doviz.com
03.05.2024 09:15

Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG), nisan ayına yönelik enflasyon hesaplamasının sonuçlarını paylaştı.

ENAG'ın açıkladığı verilere göre nisan ayında aylık enflasyon yüzde 5,02, yıllık enflasyon ise yüzde 124,35 seviyesinde ölçüldü.

Enflasyon rakamları için öncü bir gösterge olan İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) İstanbul perakende fiyat endeksi ise çarşamba günü yayımlanmıştı.

Buna göre İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) verileri, İstanbul'da nisan ayında perakende fiyatların aylık yüzde 4,89, yıllık ise yüzde 78,81 artış gösterdiğini ortaya koymuştu.

İLGİLİ HABER İstanbul'un enflasyonu açıklandı İTO, İstanbul'da nisan ayında perakende fiyatların aylık %4,89, yıllık ise %78,81 artış gösterdiğini açıkladı.

Gözler resmi enflasyon rakamlarında

ENAG ve İTO tarafından paylaşılan enflasyon rakamları sonrasında gözler ise TÜİK'in saat 10.00 itibarıyla açıklayacağı resmi enflasyon verilerinde olacak.

TÜİK'in açıklayacağı enflasyon verisi, memur ve emeklilere temmuz ayında yansıyacak maaş zammı üzerinde de etkili olacak. Net rakam ise mayıs ve haziran aylarına ilişkin enflasyon verilerinin açıklanmasıyla kesinlik kazanacak.

Veriye ilişkin AA Finans'ın beklenti anketine katılan ekonomistlerin beklentilerinin ortalaması ise yüzde 3,22 olmuştu. 

Ekonomistlerin nisan ayı enflasyon beklentilerinin ortalamasına göre, bir önceki ay yüzde 68,50 olan yıllık enflasyonun ise yüzde 69,87'ye çıkacağı hesaplanmıştı.

İLGİLİ HABER Piyasalarda gözler nisan enflasyonunda: Beklenti ne yönde? Emekli ile memurların 6 aylık maaş farkının hesaplanmasında kullanılacak nisan ayı enflasyon rakamları cuma günü açıklanacak. Peki, ekonomistlerin enflasyon verisine ilişkin beklentisi ne yönde? İşte detaylar..

 

REKLAMI KAPAT X