ENAG temmuz enflasyonunu açıkladı

Okuma Süresi: 1 Dakika
ENAG temmuz enflasyonunu açıkladı
Doviz.com
05.08.2024 09:16

Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG), temmuz ayına yönelik enflasyon hesaplamasının sonuçlarını paylaştı.

ENAG'ın açıkladığı verilere göre temmuzda ayında aylık enflasyon yüzde 5,91, yıllık enflasyon ise yüzde 100,88 artış kaydetti.

Kaynak: ENAG

Enflasyon rakamları için bir diğer öncü gösterge olan İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) İstanbul perakende fiyat endeksi ise perşembe günü yayımlanmıştı.

Buna göre İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) verileri, İstanbul'da temmuz ayında perakende fiyatların aylık yüzde 4,21, yıllık ise yüzde 72,80 artış gösterdiğini ortaya koymuştu.

Veriye ilişkin AA Finans'ın beklenti anketine katılan ekonomistlerin beklentilerinin ortalaması ise yüzde 3,51 olmuştu. Ankete katılan ekonomistlerin temmuz ayı için enflasyon beklentileri en düşük yüzde 3, en yüksek yüzde 4,5 aralığında yer almıştı.

Ekonomistlerin temmuz ayı enflasyon beklentilerinin ortalamasına göre bir önceki ay yüzde 71,60 olan yıllık enflasyonun ise yüzde 62,23'e ineceği öngörülmüştü.

Gözler resmi enflasyon rakamlarında

ENAG ve İTO tarafından paylaşılan enflasyon rakamları sonrasında gözler ise TÜİK'in saat 10.00 itibarıyla açıklayacağı resmi enflasyon verilerinde olacak.

Enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte ağustos ayında kiralarda uygulanacak zam sınırı da belli olacak.

İLGİLİ HABER Prof. Dr. Hakan Kara’dan stagflasyon uyarısı Doğal gaz zammının enflasyona etkisini hesaplayan Prof. Dr. Hakan Kara, yılın 3. çeyreğinde stagflasyon yaşanabileceği uyarısında bulundu.
İLGİLİ HABER Yılmaz: Enflasyonda gelecek yıl 10’lu rakamları göreceğiz Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, gündemdeki gelişmeleri değerlendirmek için Bloomberg HT-Habertürk ortak yayınına katıldı. Yılmaz gelecek sene enflasyonda 10’lu rakamların görüleceğini söyledi.
Etiketler: ENAG enflasyon
REKLAMI KAPAT X