Euro Bölgesi İmalat Sektörü Nisan Ayında Yavaşlamaya Devam Etti

Okuma Süresi: 2 Dakika
Euro Bölgesi İmalat Sektörü Nisan Ayında Yavaşlamaya Devam Etti
Doviz.com
03.05.2018 10:32

IHS Markit, Euro Bölgesi’nin Nisan 2018 İmalat Satınalma Müdürleri Endeksi verilerini Çarşamba günü yayımladı. İngiltere merkezli ekonomik araştırma kuruluşu IHS Markit’in, kesin verilere dayalı olarak hesapladığı Euro Bölgesi İmalat Satın Alma Müdürleri Bileşik Endeksi Nisan ayında bir önceki aya göre 0,6 puan azalarak 56,6’dan 56,2’ye geriledi ve 56,0 olan beklentiyi aştı. Nisan ayı öncü verisi 56,0’dan 56,2’ye yukarı yönde revize edildi.

IHS Markit Euro Bölgesi İmalat Satın alma Müdürleri Endeksi Nisan ayında son 13 ayın en düşük seviyesine geriledi. Endeksin bu sevesi malat sanayinin büyümeye devam ettiğine işaret etse de ivmesini kaybetmiş görünüyor. Euro Bölgesinde en yüksek endeks verileri Hollanda, Almanya ve Avusturya’ da hesaplandı.

Alt sektör verileri yavaşlamanın ara malları sektöründe daha hızlı olduğuna işaret etti. Manşet Satın alma Müdürleri endeksi yeni siparişler ve istihdamdaki yavaşlamaya paralel olarak azaldı. Buna karşılık üretim önceki aya göre hızlandı

IHS Markit öncü verilerine göre Bileşik Endeks, Nisan ayında 2017 yıl sonundan bu yana en düşük artışı kaydederken, İmalat Satın Alma Müdürleri Endeksi ve İmalat Satın Alma Müdürleri Çıktı Endeksi artışları sırasıyla son 14 ve son 17 ayın en düşük seviyelerine geriledi.

Euro Bölgesinde işletme faaliyetleri, Nisan ayında, bir önceki yıla göre önemli oranda daha zayıf olmakla birlikte artmaya devam etti. Sipariş akışları yavaşlarken, işletmelerin görünümünde iyimserliğin azalması, büyümenin Mayıs ayında da yavaşlayacağını gösteriyor. Nisan ayında fiyat baskılarında da bir gerileme görüldü.

IHS Markit’in Baş Ekonomisti Chris Williamson, “İmalat sektörünün yılın 2.çeyreğinde yavaşlamaya devam ettiğini, ancak genel büyüme hızının hala çok güçlü olduğunu, yavaşlamada etkili olan kötü hava koşulları, grevler ve normalden fazla sıklıkta yaşanan sağlık sorunları gibi faktörlerin ilerleyen aylarda etkisini kayetmesinin beklendiğini, belirterek, “anekdotlara dayalı verilerin eurodaki değer artışı, artan fiyatlar ve Brexit ile ilgli belirsizliklerin talebi baskıladığını gösterdiğini, “ vurguladı.

REKLAMI KAPAT X