Euro Bölgesi’nde  Hizmet Sektörü Mart Ayında Yavaşladı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Euro Bölgesi’nde  Hizmet Sektörü Mart Ayında Yavaşladı
Doviz.com
06.04.2018 10:45

IHS Markit, Mart 2018  Euro Bölgesi Bileşik Satın Alma Müdürleri kesin sonuçlar raporunu Perşembe günü yayımlandı. IHS Markit ‘in raprouna göre Euro Bölgesi’nde ekonomik faaliyetler Mart ayında yavaşlamaya devam etti. 

 

Euro Bölgesi Bileşik Satın alma Müdürleri Endeksi bir önceki aya göre 1,9 puan azalarak 55,2’ye gerilerken, 55,3 olan beklentinin hafif gerisinde kaldı.   Hizmet Satın Alma Müdürleri Endeksi ise bir önceki aya göre 1,3 puan düşüşle  56,2’den 54,9’a gerileyerek, 55,0 olan beklentinin hafif altında kaldı. 

Mart ayında Euro Bölgesi’nde imalat ve hizmet sektörlerinin  her ikisinin de faaliyelerinde  yavaşlama görülmesi sonucunda  bölgenin ekonomik büyüme hızı son bir yılın en düşük seviyesne geriledi. 

 

Yeni siparişlerde görülen hafif yavaşlama ve olumsuz  hava koşullarının etkisiyle Manşet endeks bir önceki aya göre gerilemesine ragmen son 57 aydır ekonominin büyüdüğünü gösterdi.  İmalat üretimindeki artış  son 1,5 yılın en düşük seviyesine gerilerken,   hizmet sekörünün faaliyeti son 7 ayın en düşük hızında arttı. 

 

IHS Markit Baş Ekonomisti Chris Williamson sonuçları yorumlarken,: “Euro Bölgesi ekonomisinin Mart ayında yavaşladığını ancak yine de hızlı büyümeye devam ettiğini, anketlerin Mart ayında ekonominin  1.çeyrek büyümesinin %0,8-0,9’dan %0,6’ya gerilediğine işaret ettiğini,” belirtti.

REKLAMI KAPAT X