Euro Bölgesi’nde Perakende Satışlar Beklentinin Altında Kaldı

Okuma Süresi: 2 Dakika
Euro Bölgesi’nde Perakende Satışlar Beklentinin Altında Kaldı
Doviz.com
05.04.2018 14:28

AB İstatistik Ofisi Eurostat Şubat 2018 Toplam Perakende Satışlar  raporunu Perşembe günü yayımladı.   Eurostat’ın raporuna göre Şubat ayında toplam perakende satış hacmi aylık bazda bir önceki aya göre Euro Bölgesi’nde %0,1 artış kaydederek %0,6 olan beklentinin gerisinde kalırken,   AB Bloğu’nda ise %0,2 artış kaydetti.    Euro Bölgesi’nde Ocak ayında %0,3 gerileyen perakende satış hacmi AB Bloğu’nda değişmedi.

 

Yıllık bazda ise perakende satış hacmi, Euro Bölgesi’nde %1.8 artış kaydederek %2,1 olan beklentinin gerisinde kalırken, AB Bloğu’nda ise %2.0 artış gösterdi.   

 

Şubat ayında bir önceki aya göre; motorlu araçlarda kullanılan akaryakıt satışları Euro bölgesi’nde %0.9, AB Bloğu’nda %1,0, gıda, içecek ve tütün mamulleri satışları  her iki bölgede de %0,8 artış kaydederken, gıda dışı ürünlerin satış hacmi her iki bölgede de %0,5 geriledi.  

 

Üye ülkeler arasında Şubat ayında bir önceki aya göre perakende satış hacminde  en çok artış %2,0 ile Estonya,  %1,6 ile , Belçika  ve %1.5 ile Malta ve Polonya’da kaydedilirken,  en büyük düşüş  %2,3 ile Letonya ve Romanya’da ve %1,5 ile Avusturya’da kaydedildi. 

 

Euro Bölgesi’nde Şubat ayında bir önceki ylın aynı ayına göre gıda dışı ürünlerin perakende satışı %2,3,  gıda, içecek ve tütün mamullerinin satışı %1,2 artış kaydederken, motorlu araçlarda kullanılan akaryakıt satışları %0,1 geriledi.  AB Bloğu’nda ise  gıda dışı ürünlerin perakende satışı %2.4, motorlu araçlarda kullanılan akaryakıt satışları %1,4  ve gıda, içecek ve tütün mamulleri  %1.2 artış kaydetti. 

 

Üye ülkeler arasında Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yıllık bazda perakende satış hacminde en çok artış %11,7 ile Malta, %7,9 ile  Polonya ve %7,1 ile İrlanda’da kaydedilirken,  en büyük düşüş   %1,6 ile Slovenya ve %1,2 ile Avusturya’da kaydedildi. 

REKLAMI KAPAT X