Euro Bölgesinde Ekonomik Güven Endeksleri Beklentiyi Aştı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Euro Bölgesinde Ekonomik Güven Endeksleri Beklentiyi Aştı
Doviz.com
27.04.2018 15:34

Avrupa Komisyonu,   Nisan 2018 Ekonomik Hissiyat ve İş Ortamı Endeksleri raporunu Cuma günü yayımladı.   Avrupa Komsiyonu’nun raporuna göre Nisan ayında Euro Bölgesinde girişim yöneticilerinin ekonomik hissiyatı beklentilerden daha iyi geldi. 

 

Euro Bölgesinde Ekonomik Hissiyat Göstergesi (ESI) Nisan ayında bir önceki aya göre değişmeyerek 112,7 seviyesinde kalırken, 112 olan beklentiyi aştı.  Tüketici güveni ise Nisan ayında bir önceki aya göre %0,4 artarken,  Mart ayında %0,1 artış gösterdi.

 

İmalat sektörü güven endeksleri Nisan ayında hafif yükseliş kaydetti.  Perakende, hizmet ve inşaat sektörlerinde ki girişim yöneticileri Nisan ayında bir önceki aya göre daha kötümserleşti.  

 

Raporda, ESI ekonomik hisssiyat göstersinin bileşenlerini oluşturan,  sanayi setkörü güven endeksi  Nisan ayında bir önceki aya göre sanayi sektörü güveni 0.1 puan, tüketici güveni 0,3 puan artarken, hizmet sektörü güveni 0,1,  perakende ticaret sektörü güveni 1.3 ve İnşaat sektörü güveni ise  %0,7 puan azaldı.

 

Sanayi ve inşaat sekötrlerinde işe alım planları aşağı yönde revize edilirken, hizmet ve perakende sektöründe değişmedi.  Satış fiyatı beklentileri inşaat ve sanayi sektörlerinde büyük oranda, perakende de hafif  gerilerken,  hizmet sekötründe arttı.   Tüketicilerin fiyat seviyesi beklentileri ise Nisan ayında değişmedi.

REKLAMI KAPAT X