Euro Bölgesinde TÜFE Artışı Beklentinin Altında Kaldı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Euro Bölgesinde TÜFE Artışı Beklentinin Altında Kaldı
Doviz.com
18.04.2018 15:26

Avrupa Birliği İstatistik Ofisi Eurostat Mart 2018 Yıllık TÜFE Eflasyonu verilerini Çarşamba günü açıkladı. Eurostat’ın verilerine göre Mart ayında TÜFE yıllık bazda Euro Bölgesinde %1,3 artarak, %1,4 olan beklentinin altında kalırken,   Eurostat’ın daha önce açıkladığı öncü yıllık TÜFE artışı verisi Euro Bölgesi için  %1,4’ten %1,3’ aşağı yönde revize edildi.  Aynı dönemde AB Bloğu’nda ise TÜFE yıllık bazda %1.5 arttı.   Şubat ayında yıllık TÜFE artışı Euro Bölgesinde %1,1 ve AB Bloğu’nda ise %1,4 olarak kaydedildi. 

 

Aylık bazda TÜFE Mart ayında Euro Bölgesi’nde bir önceki aya göre %1,0 artış gösterek beklentiyi karşılarken, AB Bloğu’nda ise %0,7 artış gösterdi.

 

Bir önceki yıl ise yıllık bazda TÜFE artışı  Euro bölgesinde %1,5, AB bloğunda ise %1,6 olarak kaydedildi.  

 

Üye ülkeler arasında en düşük yıllık TÜFE artışı -%0,4 ile  Kıbrıs Rum Kesiminde kaydedilirken, onu %0,2 ile Yunanistan  ve  %0,4 ile Danimarka izledi.   En yüksek yıllık artış ise %4,0 ile  Romanya’da gerçekleşirken, onu %2,9 ile Estonia ve %2.5 ile Slovakya ve Litvanya izledi.

 

Euro Bölgesinde yıllık bazda Çekirdek TÜFE enflasyon artışı yılbaşından bu yana değişmedi Çekirdek enflasyon Mart ayında, yıllık bazda %1,0, aylık bazda is %1,4 artışla beklentiyi  karşıladı.   

REKLAMI KAPAT X