Fed öncesi faiz tahminleri netleşmeye başladı

Okuma Süresi: 2 Dakika
Fed öncesi faiz tahminleri netleşmeye başladı
Doviz.com
27.10.2025 14:38

ING ve Rabobank ekonomistleri Fed’in çarşamba günü açıklayacağı faiz kararı öncesi son tahminlerini paylaştı.

ABD'de eylül ayında açıklanan enflasyonun piyasa beklentilerinin altında kalması, Fed'in bu haftaki toplantısında faiz indirimine gidebileceği yönündeki beklentileri güçlendirmişti.

İLGİLİ HABER Ertelenen veri açıklandı: ABD’nin eylül ayı enflasyonu belli oldu Fed’in para politikası kararlarında etkili olabilecek eylül ayına ilişkin ABD enflasyon verisi açıklandı.

Rabobank Kıdemli ABD Stratejisti Philip Marey, düşük enflasyon verisinin Fed'in ekim ayı toplantısında 25 baz puanlık bir faiz indirimi yapmasını desteklediğini söyledi.

Açıklanan verilerin işgücü piyasasında zayıflığın sürdüğünü de gösterdiğini belirten Marey, Fed'in bilanço küçültme sürecinin sona erdiğini duyurabileceğini ancak verilerin sınırlı olması nedeniyle Fed Başkanı Jerome Powell'ın aralık ayına dair yönlendirmelerde temkinli davranabileceğini kaydetti.

Hükümetin kapalı olmasının yarattığı belirsizlikler ve istihdamdaki zayıflığın aralık ayında bir faiz indirimi daha getirebileceğini belirten Marey, "Enflasyon veya istihdam verileri yukarı yönlü sürpriz yaparsa Fed aralık toplantısında faiz indirimlerine pas geçmeye karar verebilir" değerlendirmesinde bulundu.

ING, faiz indiriminin 2026'da da devam etmesini bekliyor

ING Uluslararası Başekonomisti James Knightley de Fed'in ekim toplantısında 25 baz puanlık faiz indirimi yapmasını beklendiklerini açıkladı.

Hedefin üzerinde enflasyonun sorun teşkil ettiğini ve tarifelerin tehdit oluşturmaya devam ettiğini belirten Knighley, iş dünyası anketlerinin de ekonomiye dair karamsar sinyaller verdiğini söyledi.

Knightley, tüm bu nedenlerle Fed'in ekim toplantısında faiz indirimine gitmesini, aralık ayında ise bir 25 baz puanlık indirim daha yapmasını beklediklerini dile getirdi.

Öte yandan Knightley, Fed'in 2026'da da iki faiz indirimi yapmasını beklediklerini duyurdu.

İLGİLİ HABER Trump’tan Fed mesajı: Başkan değişikliği için yeni yılı beklemeyebiliriz ABD Başkanı Donald Trump, yeni Fed başkanına yönelik kararın yıl sonuna kadar verilebileceğini söyledi. Trump'a bir liste hazırladıklarını bildiren Hazine Bakanı Scott Bessent ise aday havuzunun beş kişiye indirildiğini duyurdu.
REKLAMI KAPAT X