Fed Toplantı Tutanakları: “Ekonominin Aşırı Isınma Olasılığı Var”

Okuma Süresi: 1 Dakika
Fed Toplantı Tutanakları: “Ekonominin Aşırı Isınma Olasılığı Var”
Doviz.com
12.04.2018 11:07

ABD Merkez Bankası Federal Reserve’in  20-21 Mart tarihlerinde yaptığı FOMC toplantısına ait  tutanakları Çarşamba günü yayımlandı.  Toplantı tutanakları komite üyelerinin enflasyonun  %2 hedefine varacağından oldukça emin olduklarını ve  ekonominin fazla ısınmasının zararlarını analiz ettikleri, gecikmiş faiz artışının ekonomik büyümeyi negatif etkileyeciği konularını tartıştıklarını ortaya koydu. 

 

Fed toplantı tutanaklarından, Fed yetkililerinin büyük bir bölümünün ticaret savaşlarının ABD ekonomisi için risk oluşturuduğu ve özellikle tarım sektörünün bundan çok zarar göreceği düşüncesinde olduğu, ekonominin yolunda gittiği ancak korumacı politikaların endişe verici olduğu konusunda hemfikir oldukları anlaşılıyor. 

 

Tutanaklar, ABD Merkez Bankası yetkililerinin ekonomik görünüme ilişkin görüşlerinin önceki toplantılara kıyasla oldukça değiştiğini de ortaya koydu. 

 

Fed yetkilileri geçen ay yapılan toplantıda “ekonominin aşırı ısınma ve sürüdürebilir büyüme hızını aşma tehlikesi bulunduğunu ve para politikasının sıkılaştırılması gerektiği,” konusunda görüş birliği içinde oldukları anşalılıyor.

 

Fed’in 1-2 Mayıs tarihlerinde yapacağı toplantıda faiz artırımı yapması beklenmezken, halen %1,25 - %1,75 aralığında olan faiz oranlarını Haziran ayında yapılacak toplantıda 25 puan artırmasına kesin gözüyle bakılıyor.  

REKLAMI KAPAT X