New York Fed Başkanı John Williams enflasyona dair "Şu ana kadar elde edilen bulgular endişe verici değil" yorumunu yaptı.
New York Fed Başkanı John Williams, Fed'in enflasyona yönelik risklere ilişkin veri toplama zamanının geldiğine dair açıklamasını destekledi.
Cuma günü Frankfurt'ta, Avrupa Merkez Bankası'nda düzenlenen bir etkinlikte konuşan Williams, şu ana kadarki göstergelerin herhangi bir endişeye işaret etmediğini, ancak politika yapıcıların bu durumu korumaları gerektiğini belirtti.
Para politikasının “göreceli fiyat şoklarının daha geniş çaplı veya daha kalıcı bir enflasyona dönüşmemesini sağlamada kritik bir role sahip olduğunu” belirten Williams, “Enflasyon beklentileri sağlam bir şekilde çıpalanmış durumda. Ücret artışlarının yüzde 2’lik hedefimizle uyumlu bir seyir izlediğini görüyoruz” dedi.
Fed yetkilileri geçen ay faiz oranlarını sabit tutarken, “daha fazla bilgi edinmenin” politika için en uygun seviyeyi belirlemelerine olanak tanıyacağını ifade etmişti.
Faiz oranlarını değiştirmeme yönündeki karar, eylül ayında gösterge faiz oranını çeyrek puan artırarak yüzde 3,75-4 aralığına yükseltme yönündeki oy birliğiyle alınan kararın ardından gelmişti.
Toplantıdan bu yana açıklamalarda bulunan bazı politika yapıcılar ise ilave faiz artışlarına ihtiyaç duyulduğunu vurgulamış ve kademeli bir yaklaşım izlenmesi gerektiğini savunmuştu.
Williams ise konuya ilişkin paylaşımında, “Son toplantımızdaki FOMC açıklamasının, yüzde 2’lik hedefimize zamanında dönülmesini sağlamak adına izlenmesi gereken uygun politika duruşunu belirlememize yardımcı olacak daha fazla bilgi toplamak için doğru bir dönemde olduğumuzu isabetli bir şekilde yansıttığını düşünüyorum” dedi.