Ferrari elektrikli otomobil için batarya ortağını belirledi

Okuma Süresi: 1 Dakika
Ferrari elektrikli otomobil için batarya ortağını belirledi
Doviz.com
27.03.2024 12:22

Dünyanın önde gelen elektrikli araç bataryası üreticilerinden SK On, İtalyan lüks spor otomobil üreticisi Ferrari ile ortaklıklarını güçlendirmek ve hücre teknolojisinde inovasyona öncülük etmek üzere bir mutabakat zaptı imzaladı.

Mutabakat Zaptı kapsamında iki taraf, teknolojik işbirliklerini genişletmek ve değerli görüş alışverişinde bulunmak için ilgili alanlardaki uzmanlıklarını paylaşmayı planlıyor.

Bu son ortaklığın SK On ve Ferrari'nin hücre teknolojisini ilerletmek için yeni olasılıkları ve potansiyel çözümleri keşfetmesine yardımcı olması bekleniyor.

Şu anda Ferrari'nin tek akü tedarikçisi olan SK On, 2019'dan bu yana Ferrari'nin en güçlü modelleri için, markanın ilk süper otomobili ve PHEV, SF90 Stradale ve üstü açık varyantı SF90 Spider'dan başlayarak akü hücreleri sağlıyor.

SK On'un bataryaları aynı zamanda sırasıyla 2021 ve 2022'de piyasaya sürülen 296 GTB ve 296GTS PHEV'lere de güç sağlıyor.

İLGİLİ HABER McLaren satıldı: İngiltere otomotiv sektörü yabancıların eline geçti İngiliz spor otomobil üreticisi McLaren'ın kontrolü, Bahreyn varlık fonu olan Mumtalakat Holding'e geçti. McLaren'in satılması ise ada ülkesindeki üreticilerin durumunu bir kez daha gündeme getirdi.
REKLAMI KAPAT X