Finansal İstikrar Komitesi toplandı: Kredi gelişmeleri konuşuldu

Okuma Süresi: 1 Dakika
Finansal İstikrar Komitesi toplandı: Kredi gelişmeleri konuşuldu
Doviz.com
09.02.2024 11:54

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek başkanlığında toplanan Finansal İstikrar Komitesi'nde tüketici kredileri başta olmak üzere kredilerdeki son dönem gelişmelerin finansal istikrara etkileri ve uygulanabilecek tedbirler ele alındı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nca yapılan açıklamada bu yılın ilk Finansal İstikrar Komitesi toplantısının gerçekleştirildiği bildirildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

“Finansal İstikrar Komitesi Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek başkanlığında 9 Şubat 2024 tarihinde toplanmıştır. Toplantıda, tüketici kredileri başta olmak üzere kredilerdeki son dönem gelişmeler ile bu gelişmelerin finansal istikrara etkileri ele alınmış, uygulanabilecek tedbirler tartışılmıştır.

Kredi büyümesi ve kompozisyonunun finansal istikrar ile uyumlu seyretmesi için atılması gereken adımlar detaylı olarak değerlendirilmiştir.

Komite, dengeli ve sürdürülebilir yüksek büyümenin en önemli unsurlarından olan finansal istikrarın korunması için bütüncül bir yaklaşımla çalışmalarını sürdürmektedir.”

İLGİLİ HABER MB Başkanı Karahan’dan kredi kartlarına yönelik düzenleme mesajı Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, yılın ilk Enflasyon Raporu sunumunun ardından kredi kartı harcamalarında yükseliş olduğunu belirterek, bu konuda bir çalışma yapılması gerektiğini söyledi.
REKLAMI KAPAT X