Getir, Birleşik Krallık'taki ekipmanlarını satışa çıkardı!

Okuma Süresi: 2 Dakika
Getir, Birleşik Krallık'taki ekipmanlarını satışa çıkardı!
Doviz.com
24.07.2023 14:40

Son zamanlarda Avrupa'daki bazı ülkelerde faaliyetlerini durdurmasıyla gündeme gelen Getir, Birleşik Krallık'ta ekipmanlarını satılığa çıkardı.

Getir, son dönemlerdeki hızlı ivmesinin ardından yurt dışına da açılmıştı fakat son zamanlarda edinilen haberlerde Avrupa’da işlerin istedikleri gibi gitmediğini göstermişti.

Şirket; İspanya, Portekiz ve Fransa’da faaliyetlerine son vermişti.

Geldiğimiz günde ise, Getir'in Birleşik Krallık’ta da oldukça zorlandığı ortaya çıktı. Son gelen görüntü ve bilgilere göre Getir, ekipmanlarını satışa çıkardı.

Getir, teslimat kutuları ve elektrikli motosikletler gibi şeyleri açık artırmaya çıkardı

İlk olarak Çarşamba günü ortaya çıkan bilgiler, Getir’in Birleşik Krallık’ta bazı ekipmanlarını açık artırmaya çıkardığını gösteriyor. Bir satış sitesinde listelenen eşyalar arasında; elektrikli motosikletler, teslimat kutuları ve soğutucular gibi şeyler yer alıyor.

Perşembe günü bittiği belirtilen açık artırmada eşyaların satılması hakkında bir açıklama da yapıldı. Buna göre şirket, perakende merkezlerinin kapanması nedeniyle ihtiyaç fazlası olan ürünleri satma kararı aldı.

Öte yandan sızdırılan bir mesajda belirtilene göre Getir’in geçtiğimiz yıl 1,2 milyar dolara Alman bir teslimat şirketi olan Gorillas’ı satın almasının ardından ofisteki gönüllülerden bu şirketin reklamını yapmasını istediği de görüldü.

 

Getir'in nakit akışını artırmak istemesinin, yeni bir finansman araması nedeniyle olduğu söylentileri var. Sky News'ün aktardığına göre girişim, mevcut yatırımcılardan olan Abu Dabi servet fonu Mubadala'dan sermaye enjeksiyonu almak için görüşmeler hâlinde.

Bunun yanı sıra veriler, Mubadala'nın yılın ikinci çeyreğinde Getir'e 435,5 milyon euro yatırım yaptığını da gösteriyor. Geçtiğimiz yılki yatırımın 690,7 milyon euro olması da şirketin değerinde %42,4'lük bir düşüş yaşandığını ortaya koyuyor.

kaynak:webtekno.com

Etiketler: Getir
REKLAMI KAPAT X