Goldman analistleri gelecek yıl Fed'den 2 faiz indirimi bekliyor

Okuma Süresi: 1 Dakika
Goldman analistleri gelecek yıl Fed'den 2 faiz indirimi bekliyor
Doviz.com
11.12.2023 13:07

Goldman Sachs, ABD Merkez Bankası'nın önümüzdeki yıl iki kez faiz indirimine gideceğini öngörürken, enflasyondaki düşüşü gerekçe göstererek ilk indirim beklentisini ise üçüncü çeyreğe çekti.

Goldman Sachs kritik faiz haftasında beklentilerini paylaştı. Buna göre daha önce Fed'in gelecek yıl aralık ayında faiz indirimine başlayacağını tahmin eden banka, enflasyondaki düşüşü gerekçe göstererek ilk indirim beklentisini üçüncü çeyreğe çekti.

Bankanın iki indirim beklentisi ise önceki %5,13'lük tahminine kıyasla 2024 yılı sonunda federal fonlama faiz oranının %4,875 olacağı anlamına geldi.

Goldman Sachs ekonomisti Jan Hatzius, 10 Aralık tarihli raporunda, "Sağlıklı büyüme ve iş gücü piyasası verileri sigorta kesintilerinin yakın olmadığını gösteriyor. Ancak daha iyi enflasyon haberleri normalleşme kesintilerinin biraz daha erken gelebileceğini gösteriyor" dedi.

Goldman Sachs, bazı katılımcıların "enflasyon haberlerine tepki olarak öncekinden daha fazla kesinti yapabileceğini ancak diğerlerinin piyasayı çok fazla kesintiyi çok erken fiyatlamaya teşvik etmekten kaçınmak için geri çekilebileceğini" düşünüyor.

Hatzius, konuyla ilgili paylaşımında ayrıca, enflasyon tahminlerinin biraz daha düşük olduğunu ancak FOMC katılımcılarının muhtemelen daha az iyimser olmayı tercih edeceklerini söyledi.

İLGİLİ HABER Uzmanlar, Fed’in 2024 yılı para politikası hakkında ne düşünüyor? Fed’in faiz politikasında bir sonraki adımı piyasa katılımcılarının odağına yerleşirken uzmanlar da konuyla ilgili son görüşlerini paylaştı.
REKLAMI KAPAT X