Güney Kore’den çip sektörüne yönelik yeni teşvik paketi

Okuma Süresi: 1 Dakika
Güney Kore’den çip sektörüne yönelik yeni teşvik paketi
Doviz.com
23.05.2024 11:04

Güney Kore, çip sektörünün desteklenmesine yönelik 19 milyar dolarlık bir teşvik paketi duyurdu.

Güney Kore, çip sektörünü desteklemek için 19 milyar dolarlık bir teşvik paketini açıkladı. Bu gelişme, rekabetin giderek arttığı bir sektörde önde kalmak için yarışan Samsung Electronics Co. ve SK Hynix Inc. için bir avantaj olarak yorumlandı.

Cumhurbaşkanlığı ofisinden yapılan açıklamada, 26 trilyon wonluk (19 milyar dolar) programın belirli yatırımlar için 17 trilyon wonluk mali desteğin yanı sıra vergi teşviklerini de içerdiği belirtildi.

Söz konusu toplam miktar ise Maliye Bakanı Choi Sang-mok'un iki haftadan kısa bir süre önce önerdiği 10 trilyon wonun iki katından fazla oldu.

Rekor teşvik programının duyurusu ise ABD'den Çin'e hükümetlerin Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. ve Intel Corp. gibi imalat projelerini çekmek ve ilerletmek için milyarlarca dolar harcadığı yerel çip endüstrisini destekleme çağrılarının ardından geldi.

Dünyanın en büyük bellek çip üreticisi olan Kore, yatırım çalışmalarına liderlik etmek için uzun süredir Samsung ve SK gibi özel holdingleri tercih ediyordu. Ancak hükümet artık daha aktif bir rol oynayarak, Seul dışında mega çip fabrikaları kümesi kurma planlarına öncülük ediyor.

Açıklanan son paket ise Asya ülkesinin şimdiye kadarki en büyük çip endüstrisi desteği harcamasını temsil ediyor.

İLGİLİ HABER ABD'li çip üreticisi Nvidia rekor gelir elde etti Kaliforniya merkezli çip üreticisi Nvidia'nın geliri, 28 Nisan'da sona eren 3 aylık dönemde 26 milyar dolarla rekor seviyeye ulaştı.
Etiketler: Güney Kore çip teşvik
REKLAMI KAPAT X