Hakan Kara’dan kredi kartı faizlerine ilişkin değerlendirme

Okuma Süresi: 1 Dakika
Hakan Kara’dan kredi kartı faizlerine ilişkin değerlendirme
Doviz.com
14.03.2024 12:18

Eski Merkez Bankası Başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara, kredi kartı faizlerinin düşük kalmasının Türkiye ekonomisi için ciddi bir sorun biriktirdiğini ve çözümün kolay olmadığını aktardı.

Hakan Kara, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ABD'de kredi kartı fazilerinin enflasyonun 7 katı olduğuna dikkati çekerek, Türkiye'de kredi kartlarına enflasyonla aynı düzeyde faiz uygulandığını aktardı.

Prof. Dr. Kara, grafikle birlikte yaptığı paylaşımında ise şunları kaydetti:

"Kredi kartı faizi ABD’de enflasyonun 7 katıyken, bizde neredeyse enflasyonla aynı seviyede.

Yıllardır bir yandan yüksek enflasyonla vatandaşın peşin alım gücü düşürülürken diğer yandan kredi kartı faizinin düşük tutulması ciddi bir sorun biriktirdi. Çözümü kolay olmayacak."

Kaynak: Hakan Kara - X

Kara ayrıca, TCMB'nin döviz satışına ilişkin son açıklanan rakamları da değerlendirerek, "TCMB'nin rekor döviz satışının büyük ölçüde yurt içi yerleşiklerin döviz talebinden kaynaklandığı anlaşılıyor" yorumunu yaptı.

İLGİLİ HABER "Kredi kartlarında nakit avans limiti ve taksit sayıları düşürüldü" iddiası İngiliz haber ajansı Reuters'a konuşan banka yetkilileri, kredi büyümesini sınırlama önlemleri kapsamında birey ve kurumların nakit avans limitleri ve taksit sayılarının düşürüldüğünü iddia etti.
REKLAMI KAPAT X