Hangi meslek ne kadar ücret alacak?: Kalem kalem memur maaşları

Okuma Süresi: 2 Dakika
Hangi meslek ne kadar ücret alacak?: Kalem kalem memur maaşları
Doviz.com
03.01.2024 12:28

Aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından hangi memurun ne kadar maaş alacağı merak edilmeye başladı. İşte güncel zam oranıyla kalem kalem memurların kademelerine göre alacağı maaşlar...

2024 yılında kamu görevlilerinin mali ve sosyal haklarında yapılan artışlar, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu Kararı ile belirlenmişti. Buna göre Ocak 2024'ten geçerli olmak üzere kamu görevlileri ile memur emeklilerinin tamamının aylık ve ücretlerinde yüzde 15 artış öngörülmüştü.

2023 yılı ikinci altı aylık döneminde enflasyon ise yüzde 37,57 gerçekleşti. Bu enflasyon oranından kaynaklı olarak ilave yüzde 34,25 artış ile kamu görevlileri ile memur emeklilerinin aylık ve ücretlerinde bu aydan geçerli olmak üzere toplamda yüzde 49,25 artış yapıldı.

Söz konusu dönemde SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarında ise yüzde 37,57 artış sağlandı.

İLGİLİ HABER Memur ve emeklilerin zam oranı belli oldu TÜİK tarafından açıklanan aralık ayı enflasyon rakamlarının ardından memur ve emeklilerin alacağı enflasyon farkı netleşti. Bu oranlara refah payının eklenmesi bekleniyor.

Bu çerçevede aile yardımı ödeneği dahil en düşük memur maaşı 22 bin 17 liradan 32 bin 861 liraya, en düşük memur emekli aylığı da 9 bin 876 liradan 14 bin 741 liraya yükseldi.

Bu artışlar neticesinde 2024 yılı ocak dönemi itibarıyla bazı kamu görevlilerinin net görev aylığı ise şöyle belirlendi:

**Maaş hesaplamalarına, bölgesel ödemeler, ek ders ücreti, vekalet ücreti, döner sermaye ödemesi ve yabancı dil tazminatı gibi ödemeler dahil edilmedi. Aile ve çocuk yardımı ödeneği ise dahil edildi. Aile ve çocuk yardımı ödeneği hesabında çalışmayan eş ve 2 çocuk (0-6 yaş grubu ve diğer) esas alındı. Kademelerine göre ücretler değişkenlik göstermektedir.

İLGİLİ HABER Kıdem tazminatı tavan fiyatı belli oldu Memurlara yapılan zammın belli olmasıyla kıdem tazminatı tavanı da değişti. Buna göre 2024 yılının ocak-haziran döneminde kıdem tazminatı tavanı katsayılarda bir değişiklik olmadığı durumda 35 bin 057 lira olarak uygulanacak.
İLGİLİ HABER Akaryakıtta ÖTV zammı bir saatte pompaya yansıdı Alkollü içki ve akaryakıtta uygulanacak ÖTV zammı, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) 6 aylık enflasyon verilerini açıklamasıyla belli oldu. Akaryakıtta ÖTV zammı ise bir saatte pompaya yansıdı.
İLGİLİ HABER Yeni bedelli askerlik ücreti ne kadar olacak? Memur maaşlarına gelen zam ile birlikte bedelli askerlik ücreti 182 bin 608 TL olacak. Bedelli askerlik ücretinin kesinleşmesi için ise bir genelge yayımlanması bekleniyor.
REKLAMI KAPAT X