Hazine'den enflasyon muhasebesi kararı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Hazine'den enflasyon muhasebesi kararı
Doviz.com
30.04.2024 09:18

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın tebliğine göre, enflasyon düzeltmesi 1. geçici vergi döneminde uygulanmayacak.

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın tebliğine göre, altın alım-satımı yapanlar dışında enflasyon düzeltmesi 2024 yılı 1. geçici vergi döneminde uygulanmayacak.

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan vergi usul kanunu genel tebliğinde, işlenmiş altın, gümüş alım-satımı ve imali ile iştigal eden mükellefler hariç olmak üzere kapsam dahilindeki mükelleflerin enflasyon düzeltmesi yapmamasının uygun bulunduğu belirtildi.

2023 bilançolarına engel değil

Bu geçici vergi dönemi itibarıyla enflasyon düzeltmesi yapılmaması, 2023 hesap dönemi sonuna ait bilançoların enflasyon düzeltmesine tabi tutulmasına engel teşkil etmeyecek.

İşlenmiş altın, gümüş alım-satımı ve imali ile iştigal eden mükellefler ise vergi usul kanunu çerçevesinde 2024 hesap döneminin birinci geçici vergi dönemi dahil enflasyon düzeltmesi yapmaya devam edecekler.

İLGİLİ HABER Borsada muhasebe zamanı: Enflasyon muhasebesi hangi şirketleri öne çıkaracak? Gelir kaybı endişelerinin artmasından dolayı ertelenmediği takdirde, 2023 yıl sonu itibarıyla mali tablolar enflasyon muhasebesine göre düzenlenecek. Peki bu durumdan faydalanacak ya da zorlanacak hisse senetleri hangileri olacak? İşte detaylar..

 

REKLAMI KAPAT X