Hazine haftaya 3 doğrudan satış ve 2 ihale gerçekleştirecek

Okuma Süresi: 1 Dakika
Hazine haftaya 3 doğrudan satış ve 2 ihale gerçekleştirecek
Doviz.com
17 Temmuz 2026 15:23

Hazine ve Maliye Bakanlığı, gelecek hafta 3 doğrudan satışa ve 2 ihaleye imza atacak.

Bakanlığın yayımladığı iç borç ihraç takvimine göre 20 Temmuz Pazartesi günü 2 yıl (728 gün) vadeli, 6 ayda bir kira ödemeli kira sertifikasının doğrudan satışı yapılacak.

Bakanlık, 21 Temmuz Salı günkü ilk ihalede 7 ay (203 gün) vadeli hazine bonosunun yeniden ihracını gerçekleştirecek.

İkinci ihalede, 2 yıl (602 gün) vadeli, 6 ayda bir kupon ödemeli sabit kuponlu devlet tahvili yeniden ihraç edilecek.

Aynı gün, 2 yıl (728 gün) vadeli, 6 ayda bir kupon ödemeli dolar cinsi devlet tahvilinin doğrudan satışı yapılacak.

Ayrıca, 2 yıl (728 gün) vadeli, 6 ayda bir kira ödemeli dolar cinsi kira sertifikasının doğrudan satışına da imza atılacak.

İLGİLİ HABER Hazine üç aylık borçlanma stratejisini açıkladı Hazine ve Maliye Bakanlığı, önümüzdeki üç ayda 1 trilyon 538 milyar liralık borçlanmaya gideceğini açıkladı.