HSBC tarihinde ilk kez kadın bir CFO göreve geldi

Okuma Süresi: 2 Dakika
HSBC tarihinde ilk kez kadın bir CFO göreve geldi
Doviz.com
22.10.2024 11:49

İngiltere merkezli banka HSBC, iş kollarında yeni yapılanmaya gitti. Buna göre şirket, ilk kez bir kadın Mali İşler Direktörü'nü (CFO) göreve getirme kararı aldı.

HSBC Holdings yeni CEO Georges Elhedery yönetiminde bankanın maliyetlerini azaltacak, getirilerini iyileştirecek büyük bir revizyona giderek bazı ticari ve yatırım bankacılığı birimlerinin birleştireceğini açıkladı.

Yeni yönetim yapısında şirketin ilk kadın CFO'su olarak ise Pam Kaur atandı.

Elhedery'nin şirket çalışanlarına gönderdiği notta, yeni yönetim yapısının "bankanın potansiyelini açığa çıkaracağı" belirtildi.

Öte yandan şirket, operasyonlarını Birleşik Krallık, Hong Kong, kurumsal bankacılık ve varlık yönetimi bankacılığı olmak üzere dörde bölecek.

Açıklamada değişikliklerle öngörülen tasarrufun ne kadar olduğu ya da kaç çalışanın yeni yapılanmadan etkileneceği hakkında ise bir bilgi yer almadı.

Yeni kurumsal bankacılık birimi birleştirilen ticari bankacılık, küresel bankacılık ve piyasa operasyonları ile Avrupa ve Amerika kıtasının da dahil olduğu Batı'daki toptan bankacılık operasyonlarını bir arada bulunduracak.

Hong Kong'da işlem gören HSBC hisseleri açıklamanın ardından fazla tepki vermeyerek yüzde 0,1 değer kaybederken Londra'da işlem gören hisseleri ise yüzde 0,4 düşüşteydi.

Yönetim değişiklikleri

Yapısal değişikliklerin yanı sıra üst düzey yönetimde de değişikliklere giden bankada, daha önce HSBC'nin baş risk ve uyum sorumlusu görevini yürüten Pam Kaur CFO olarak göreve başlayacak. Kaur, Nisan 2013'te iç denetim yöneticisi olarak şirkette göreve başlamıştı.

Öte yandan, bankanın Avrupa sorumlusu ve daha önce potansiyel CEO adayı olarak görülen Colin Bell ve Orta Doğu sorumlusu Stephen Moss ise bankadan ayrılacak.

İLGİLİ HABER Eczacıbaşı CEO'su Gümrah görevi bırakıyor Eczacıbaşı Topluluğu CEO'su ve Eczacıbaşı Holding'in Genel Müdürü Atalay Gümrah görevinden ayrılıyor.
Etiketler: HSBC CFO Pam Kaur
REKLAMI KAPAT X