Hukukçular yanıtladı: Whatsapp yazışmaları delil olur mu?

Okuma Süresi: 1 Dakika
Hukukçular yanıtladı: Whatsapp yazışmaları delil olur mu?
Doviz.com
31.05.2023 16:55

Ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklarda artış yaşanırken; hukukçular, kiraların elden ödenmesi durumunda mutlaka belge alınması gerektiğini, WhatsApp yazışmalarının delil olarak kabul edilmeyebileceğini söyledi.

Kiracılar ev sahipleri ile olan anlaşmazlıklarında WhatsApp yazışmalarına güvenirken, hukukçular bu konuda uyarıda bulundu.

Buna göre, İstanbul Bakırköy'de yaşayan ve 4 yıl boyunca kirasını elden ödeyen ve olası bir anlaşmazlıkta WhatsApp yazışmalarına güvenen kiracının tahliyesine hükmedildi.

Mahkeme ev sahibi ve kiracı arasındaki yazışmaları dikkate almazken, kiracıya da 88 bin lira borç çıkardı.

Avukat Fatoş Kaplan ise WhatsApp yazışmalarıyla ilgili Yargıtay'ın farklı görüşleri olduğunu, bir tarafta delil olarak sayılırken, diğer taraftan "değil" diyenler olduğunu belirtti.

Hangi durumlarda Whatsapp yazışmaları delil olarak kabul ediliyor?

Kaplan, alacak davalarında banka dekontları, senet gibi delillerin çok önemli olduğuna dikkat çekerken, Ceza Hukukunu ilgilendiren davalarda, hakaret, şantaj, tehdit ve boşanma davalarında WhatsApp mesajlarının dikkate alındığını belirtti.

"Ödemeleri banka üzerinden yapın"

Alacak davalarının bazen bu kapsam dışına çıktığını söyleyen Kaplan, mağdur olmama adına ödemelerin banka üzerinden yapılması gerektiği uyarısında bulundu.

Uzmanlar kiranın banka yoluyla mümkün olmadığı durumlarda ise mutlaka yazılı bir belge alınması gerektiğinin altını çizdi.

REKLAMI KAPAT X