İki bakan beş kritik başlık için bir araya geldi

Okuma Süresi: 1 Dakika
İki bakan beş kritik başlık için bir araya geldi
Doviz.com
25.07.2024 15:02

Ticaret Bakanı Ömer Bolat ile Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın başkanlığında yapılan aylık koordinasyon toplantısında beş kritik başlık masaya yatırıldı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, ilgili Bakan yardımcıları ve genel müdürlerin katılımıyla Tarım ve Orman Bakanlığında bir araya gelerek, aylık koordinasyon toplantısını gerçekleştirdi.

Toplantıda, kamuoyunun sık sık gündemine gelen beş kritik madde masaya yatırıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndaki toplantıda, fahiş fiyat artışlarıyla mücadele, iç piyasada tarımsal ürünlerin arzındaki mevcut durum, tüketiciyi koruyacak ve üreticiyi kollayacak adımlar, ihracat pazarlarındaki fırsatlar ve tehditler ile gelecek dönemde tarımsal ve gıda üretim/tüketim miktar tahminlerinin yanında, fiyat dengeleri hakkında kapsamlı bir çalışma yapıldı.

Kaliteli ve verimli üretimin sürdürülebilirliğiyle üretimin artırılması, vatandaşların güvenli, sağlıklı ve makul fiyatla gıda ürünlerine ulaşması, ülkenin tarımsal ürün ihracatını katma değerli olarak artırması konularında da bakanlıkların yol haritasındaki çalışmalar gözden geçirildi.

İLGİLİ HABER Bakan Yumaklı duyurdu: Hayvancılığa yeni destek modeli geliyor Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, hayvancılığa yeni destek modeli geleceğini belirterek, madde madde detayları açıkladı.
İLGİLİ HABER Bakan Bolat'tan ihracatçının kurdaki artış talebine yanıt Bakan Bolat, ihracatçıların kurdaki artış talebine ilişkin, "Ekonomi bir dengeler bütünüdür, sadece bir kesimin taleplerini karşılayarak hareket edemeyiz. Kuru sürekli artırarak, TL'yi davalüe ederek rekabetçi olmamız mümkün değil." dedi.
REKLAMI KAPAT X