İkinci el araçta satıcıların yeni oyunu

Okuma Süresi: 1 Dakika
İkinci el araçta satıcıların yeni oyunu
Doviz.com
10.07.2023 08:54

İkinci el otomobillerin sıfır araçlardan daha pahalıya satılamaması kararının ardından araç almak isteyenler satış sırasında aksesuar farkıyla karşılaştı.

İkinci el otomobil satışında düzenlemeye gidilmesinin ardından aracın satış fiyatının artık sıfır fiyatını geçmesi yasaklandı. Ancak bazı satıcılar bu kurala uymamak için aksesuar oyunu başlattı.

ATV'nin haberine göre; bir aracın ikinci el satışı için 2 milyon 100 bin TL istenmiş ancak aynı aracın sıfır fiyatı yetkili satış mağazasında 2 milyon 54 bin TL seviyesinde bulunmaktaydı. Cam tavan, hafızalı koltuk, karartılmış aynalar, otomotik farlar gibi araçların sıfır satışında ek ücret alınabilecek donanımlar ise satışta bahane edilerek, sıfır fiyatın üzerinde bir rakam talep edildi.

Konuyla ilgili aracını satılığa çıkaran kişi ise "Bizdeki araç ekstra donanımlı. Araç koltuğu farklı, sıfırında cam tavan yok, bunda cam tavan var. Aracın fiyatını çok artıran şeyler" ifadelerini kullandı.

İnternetteki araç ilanları da "özel sipariş" ya da "Türkiye'de tek" notuyla güncellenmeye başlandı.

İLGİLİ HABER Araç sahiplerinden ikinci el araç satış düzenlemesine karşı "üç sıfırlı" hamle İkinci el araçların, yıl sonuna kadar sıfır araçların liste fiyatının üzerinde satılamayacağına yönelik kararının ardından bazı araç sahipleri, söz konusu uygulamaya takılmamak için e-ticaret sitesine koydukları ilanların fiyatlarından 3 sıfırı sildi. 
REKLAMI KAPAT X