İkinci el lüks saat fiyatlarındaki düşüş durdu

Okuma Süresi: 1 Dakika
İkinci el lüks saat fiyatlarındaki düşüş durdu
Doviz.com
18.03.2024 14:31

Rolex ve Patek Philippe gibi ünlü saatlerin ikinci el fiyatlarında yaklaşık 2 yıllık düşüş trendi tersine döndü. Hisse senedi piyasaları ve Bitcoin'deki yükselişin piyasadaki risk iştahını artırarak saat fiyatlarının da yükselmesinde etkili olduğu bildirildi.

Rolex ve Patek Philippe gibi dünyaca ünlü saat markalarının ikinci el fiyatları sert düşüşlerin ardından ikinci ayda da görece yatay bir seyir izledi.

İkinci el piyasada en çok işlem gören ilk 50 modeli kapsayan Bloomberg Subdial Saat Endeksi verilerine göre ikincil piyasada fiyatlar 33,636 dolar seviyesinden fiyatlandı.

Kaynak: Subdial

Mavi-kırmızı renkteki bezele sahip Rolex "Pepsi" modelinin fiyatı ise yüzde 1,9 artışla 20 bin 600 dolara yükseldi.

Pandemi dönemi sonrası 2021 ve 2022 yılı başlarında lüks ikinci el saat fiyatları tüm zamanların en yüksek seviyelerine çıkmıştı. Bloomberg Subdial Endeksi de zirveyi gördüğü Nisan 2022'den beri yüzde 42 düşüş kaydetmişti.

Bu gerilemenin ardından faiz indirimi beklentilerinin hisse senedi piyasalarını desteklemesi ve ekim ayından bu yana Bitcoin fiyatlarındaki hızlı yükselişin ikinci el lüks saat pazarını desteklediği bildirildi.

Rolex ve Patek Philippe'in nisanda tanıtılacak yeni modellerinin de fiyatların daha da yükselmesine neden olabileceği paylaşıldı.

İLGİLİ HABER Lüks saat sektöründe lale devri bitti mi? Artan fiyatlar, yüksek faiz oranları ve küresel ekonomik büyümeye ilişkin endişelerin ortasında son yıllarda en parlak dönemlerinden biri yaşayan lüks saat sektörüne yönelik talep düşmeye başladı. Uzmanlara göre yavaşlama devam ederse, fiyatların ve karların da düşmesi kaçınılmaz.
REKLAMI KAPAT X