“İkinci eldeki artış, sıfır araç fiyatlarındaki artışı ikiye katladı”

Okuma Süresi: 1 Dakika
“İkinci eldeki artış, sıfır araç fiyatlarındaki artışı ikiye katladı”
Doviz.com
19.06.2023 16:25

Sektör temsilcilerinin aktardığına göre, 2023’ün ilk altı ayında sıfır araçların fiyatı yüzde 28 artarken, ikinci el araçlardaki artış ise yüzde 70 oldu.

Otomobil ve hafif ticari araç pazarında bulunurluk sorunu devam ederken, uluslararası tedarik zincirinde devam eden aksaklıklara Türkiye’deki markaların vergi yükü sonucu feragat ettikleri kar marjları da eklenince sorun giderek büyüdü.

Buna göre sıfır araç bulamayan tüketicilerin talebi ikinci ele kaymaya devam etti. Bu talep ise ikinci el piyasasında fiyatların sıfır otomobillere göre daha fazla artmasına yol açtı.

Hürriyet’ten Taylan Özgür Dil’e konuşan uzmanlar, 2023’ün ilk altı ayında sıfır kilometre araç fiyatlarının yüzde 28 zamlanmasına karşılık ikinci el araç fiyatlarının yüzde 70 arttığını aktardı.

Uzmanlar ayrıca sıfır otomobil alamayanların ikinci ele yöneldiğini ancak yüksek fiyatlar ve krediye erişim sorunları nedeniyle satışların sönük geçtiğini söyledi.

Cardata Genel Müdürü Hüsamettin Yalçın ise ekonomik verilerde toparlanma olmadığı sürece ikinci el araç fiyatlarda keskin bir düşüş beklemediklerini bildirdi.

Tıklayın: Sıfır araç sorunu: Otomobil almak için en az 3 ay önce sıraya giriliyor

İLGİLİ HABER Türkiye'de "Yılın Otomobili" belli oldu Otomotiv Gazetecileri Derneği tarafından düzenlenen "Türkiye'de Yılın Otomobili" yarışmasında finale kalan 7 otomobil arasında 3 bin 580 puan alan Nissan X-Trail birinci oldu.
REKLAMI KAPAT X