Işıkhan: Emeklilerin yüzünü güldüreceğiz

Okuma Süresi: 1 Dakika
Işıkhan: Emeklilerin yüzünü güldüreceğiz
Doviz.com
06.11.2023 15:40

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekli maaşına yapılacak düzenlemeye yönelik, "Emeklilerimizin yüzünü daha da güldürecek yeni adımlarla, tüm vatandaşlarımızı refaha ortak edeceğiz" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Ankara'da düzenlenen Cumhuriyet'in 100. Yılında Çalışma Hayatı Sempozyumu'nda konuştu.

Bakan Işıkhan, konuşmasında milyonlarca emeklinin beklediği maaş artışına yönelik açıklamalar yaptı.

Çalışmayan emeklilere tek seferlik 5 bin TL ikramiye verildiğini hatırlatan Işıkhan, "İnşallah emeklilerimizin yüzünü daha da güldürecek yeni adımlarla, tüm vatandaşlarımızı refaha ortak edeceğiz." dedi.

Yüzde 29'luk zam kesinleşti

SSK ve Bağ-Kur emeklileri her 6 ayda bir enflasyon oranı kadar zam alıyor. Emeklilere temmuz ayında yüzde 25 oranında zam yapılmıştı.

Yeni yılda yapılacak zam oranı kasım ve aralık enflasyonunun açıklanmasıyla belli olacak. Temmuz, ağustos, eylül, ekim ayları itibarıyla emekliler şimdiden yüzde 29,41 oranında zamma hak kazandı.

İLGİLİ HABER Emekliye yönelik 5000 TL’lik ikramiye ne zaman yatacak, dul ve yetimler ne kadar alacak? Emeklilere yönelik 5000 TL’lik ikramiyenin ne zaman verileceği henüz açıklanmazken kasım ayının ilk 15 günü içerisinde hesaplara yatırılması bekleniyor. Öte yandan emekli ikramiyesi çalışan emeklilere verilmezken, dul ve yetim maaşı alanların kısmi olarak yararlanması bekleniyor.
REKLAMI KAPAT X