İsrail, yabancıları Gazze'den çıkarma karşılığında ateşkes yapılacağı iddialarını yalanladı

Okuma Süresi: 1 Dakika
İsrail, yabancıları Gazze'den çıkarma karşılığında ateşkes yapılacağı iddialarını yalanladı
Doviz.com
16.10.2023 10:54

İsrailli yetkililer, ABD, İsrail ve Mısır’ın bir ateşkes üzerinde anlaştığı iddialarını yalanladı.

Mısırlı kaynakların Mısır, İsrail ve ABD'nin Refah sınır kapısının yeniden açılmasıyla eş zamanlı olarak Gazze'nin güneyinde TSİ 09.00'da başlayacak bir ateşkes üzerinde anlaştıkları yönünde verdikleri bilgilere karşın, İsrail Başbakanı Netayahu'nun ofisi "Halihazırda yabancıları Gazze'den çıkarma karşılığında bir ateşkes ve insani yardım anlaşması yok" dedi.

Kaynaklar ateşkesin birkaç saat süreceğini ancak kesin sürenin net olmadığını ancak Refah Kapısı'nın TSİ 17.00'a kadar açık kalması konusunda mutabık kaldıklarını söylediler.

Hamas hükümetinin medya ofisi de yaptığı açıklamada, Refah sınır kapısının açılması konusunda Mısır tarafından bir teyit almadıklarını belirtti.

Mısır'ın Sina Yarımadası ile Hamas yönetimindeki Gazze arasındaki sınırda yer alan Refah, İsrail tarafından kontrol edilmeyen bölgeye açılan tek geçiş kapısı olarak dikkat çekiyor.

İLGİLİ HABER Savaş ekonomisi: İsrail-Filistin gerginliğinin ekonomiye olası etkileri İsrail ve Filistin arasında çatışmalar sürerken Bloomberg ekonomistleri üç farklı savaş senaryosu üzerinden küresel ekonominin nasıl etkilenebileceğini anlattı.
REKLAMI KAPAT X