'İstanbul'da M çiçeği görüldü' iddialarına yanıt

Okuma Süresi: 1 Dakika
'İstanbul'da M çiçeği görüldü' iddialarına yanıt
Doviz.com
11.09.2024 12:01

İstanbul Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, İstanbul’da M çiçeği vakasının görüldüğü haberlerine karşı, gerekli tetkik ve tıbbi incelemeler yapılmak üzere hastaneye nakledilen kişide maymun çiçeği hastalığı olmadığı aktarıldı.

İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde yabancı uyruklu bir kişinin maymun çiçeği hastalığı taşıdığına dair sosyal medyadan paylaşılan haberler üzerine İl Sağlık Müdürlüğü'nden açıklama geldi.

Açıklamada, "Kişi sağlık protokollerine uygun olarak gerekli tetkik ve tıbbi incelemeler yapılmak üzere hastaneye nakledilmiştir.

Gerekli inceleme, tetkik ve test sonucu neticesinde kişide maymun çiçeği hastalığı olmadığı tespit edilmiştir.

Bulaşıcı hastalıkların takip ve kontrolünü yapacak gerekli donanım ve kabiliyetlere sahip güçlü sağlık altyapımızın olduğunun bilinmesini, sosyal mecralarda dolaşan kaynağı belirsiz haberlere itibar edilmemesini önemle rica ederiz" denildi.

İLGİLİ HABER Borsalarda M çiçeği etkisi: İlaç kazandırdı, hava yolu kaybettirdi Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) M çiçeği virüsünün "uluslararası öneme sahip bir halk sağlığı acil durumu oluşturduğunu" açıklamasıyla geçen ay borsalarda ilaç, tıbbi teknoloji ve biyofarmasötik şirketleri kazandırırken, hava yolu şirketleri kaybettirdi.
REKLAMI KAPAT X