Japonya Merkez Bankası faizi sabit tuttu

Okuma Süresi: 1 Dakika
Japonya Merkez Bankası faizi sabit tuttu
Doviz.com
30 Ekim 2026 09:05

Japonya Merkez Bankası (BOJ), politika faizini beklentiler doğrultusunda yüzde 1,25 seviyesinde sabit tuttu. Bu seviye, 1995'ten bu yana en yüksek oran olmayı sürdürüyor.

Japonya Merkez Bankası (BOJ), 2013’te yüzde 2 enflasyon hedefini benimsemesinden bu yana ilk kez fiyat artışlarının genel olarak hedefle uyumlu olduğunu açıkladı.

Banka, politika faizini beklentiler doğrultusunda yüzde 1,25 seviyesinde sabit tuttu. Bu seviye, 1995’ten bu yana en yüksek oran olmayı sürdürüyor.

Faiz kararı 8’e karşı 1 oyla alındı. Yönetim kurulu üyesi Hajime Takata, faizin yüzde 1,5’e yükseltilmesi gerektiğini savunarak karara karşı çıktı.

Ankette, katılımcıların tamamı BOJ’un aralık veya gelecek yıl ocak ayında faiz artırımının zeminini hazırlamasını bekliyor. Ekonomistlerin 13’ü, sıkılaşma döngüsünün sona ereceği nihai faiz seviyesinin 2027 ortalarında yüzde 1,75-2 aralığına ulaşacağını öngörüyor.

İLGİLİ HABER Avrupa Merkez Bankası faiz kararını açıkladı Avrupa Merkez Bankası (ECB), ekim ayına ilişkin faiz kararını açıkladı.
Bu haber hakkında ne düşünüyorsun?
Yorum yaz...
Yorumlar yükleniyor…