JP Morgan, borsa rallisinin yılın ilk çeyreği boyunca sürmesini bekliyor

Okuma Süresi: 2 Dakika
JP Morgan, borsa rallisinin yılın ilk çeyreği boyunca sürmesini bekliyor
Doviz.com
22.02.2023 11:02

JP Morgan analistleri, S&P 500 endeksinde yaşanan borsa rallisinin 2023 yılının ilk çeyreğinde devam etmesini beklediklerini açıkladı.

ABD merkezli yatırım bankası JP Morgan analistleri, bu yılın başından itibaren kendisini gösteren borsa rallisine dair görüşlerini paylaştı. Bankanın stratejistlerine göre resesyonu masanın dışında gören ve rallinin bir sonraki ayağını bekleyen borsa boğaları, Federal Rezerv’in parasal sıkılaştırmasının sonuçlarının olması nedeniyle kendilerini hayal kırıklığına hazırlıyorlar.

Analistlere göre faiz oranı artışlarının etkisi borsa yatırımcıları için daha sıkı para politikasının ekonomiye verdiği acı henüz geride kalmadı. Stratejistler, geçen yılın 4. çeyreğinden bu yana verimlerin durması, Çin’in yeniden açılması ve doğal gaz fiyatlarının düşeceği görüşünün etkisiyle hisselerde toparlanma aradıklarını bildirdi.

Rallinin hızı yavaşlıyor

Bu yılın ilk çeyreğinde hisselerin güçlü kalmasını bekleyen analistler, bir sonraki ayağın daha yüksek olması için temel bir onay olmasını beklemediklerini belirtti.

Bu çeyrekte rallinin azaldığına dikkat çeken analistler, bu yılın en yüksek seviyesinin ilk çeyrekte görüleceğini öne sürdü.

ABD hisse senetleri, teknoloji ağırlıklı Nasdaq ile yıla güçlü bir başlangıç ​​yapmak için Ekim ayının en düşük seviyelerinden yükseldi. S&P 500 Ekim ayındaki en düşük seviyesinden yüzde 12’den fazla yükseldi.

Bununla birlikte, Ocak ayı enflasyonu ve istihdam verilerinin yanı sıra zayıf şirket kazançları ve artan Hazine getirileri de dahil olmak üzere beklenenden daha sıcak ekonomik raporların gelmesi, piyasanın faiz oranı görünümünü yeniden fiyatlamasına neden oldu.

FED’in faiz oranlarını 22 Mart’taki toplantısında, yüzde 4,75 ila yüzde 5 arasına çıkarması bekleniyor. Bu da 25 baz puanlık bir faiz artırımını temsil ediyor.

Stratejistler, FED’in daha düşük oranlara yöneldiğini gerçekten de görebileceklerini belirterek, “Tarihsel olarak, hisse senetleri tipik olarak FED faiz indirimine gitmeden önce dibe vurmaz ve politika bitmeden önce hiç dip görmedik” notunu düştü.

REKLAMI KAPAT X