JPMorgan’dan TCMB tahmini

Okuma Süresi: 1 Dakika
JPMorgan’dan TCMB tahmini
Doviz.com
31.07.2024 09:40

JPMorgan Chase & Co. Kıdemli Türkiye Direktörü Mustafa Bağrıaçık, TCMB’nin faiz indirimlerine ekim veya kasım ayında başlayacağını öngördü.

JPMorgan TCMB’den ilk faiz indirimi beklentisini paylaştı. JPMorgan Kıdemli Türkiye Direktörü Mustafa Bağrıaçık fiyat düşüşlerinin zaman alacağına dair resmî yönlendirmeye rağmen dezenflasyon süreciyle birlikte faiz indirimlerinin ekim ayı itibarıyla başlayacağını öngördü.

Bağrıaçık, konuyla ilgili paylaşımında, “Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın dirençli enflasyonun düştüğüne dair sinyalle ekim veya kasımda faiz indirimlerine başlamasını bekliyoruz” değerlendirmesini yaptı.

BloombergHT'nin aktardığına göre Bağrıaçık, hükümetin son bir yıldır uyguladığı yeni ekonomik programın piyasalarda ‘büyük fark’ yarattığını, Türkiye’nin geçen sene rezervlerini son 5 yıldan daha fazla güçlendirdiğini belirtti.

Moody’s’in ülkenin kredi notunu 2 kademe artırmasının ardından bütçe açığındaki iyileşme ve borç/GSYH oranının görece düşük olması nedeniyle kredi notunun 12 aylık dönemde daha fazla artacağını aktardığını da anımsatan Bağrıaçık, Türkiye’de birleşme ve satın almaların 2025’ten itibaren artmasını beklediğini söyledi.

İLGİLİ HABER JPMorgan heyetinden Türkiye ziyareti sonrası "kurumsal zayıflık" vurgusu JPMorgan analistleri Türkiye'de 20 banka ve şirket ile bir araya gelmesinin ardından hazırladığı notta, ortodoks politikalara dönüş ve makro taraftaki dengesizliklerin giderilmesi sonrasında Türkiye'nin borçlanma tarafında geride bırakılan 12 aylık dönemde güçlü bir performansa imza attığı ancak bu durumun şirketlerin temellerini geliştirmediği ifade edildi.
REKLAMI KAPAT X