JPMorgan: Para politikasında sıkılaşmanın tam etkisi 2024’te hissedilecek

Okuma Süresi: 1 Dakika
JPMorgan: Para politikasında sıkılaşmanın tam etkisi 2024’te hissedilecek
Doviz.com
24.10.2023 09:50

JPMorgan Stratejisti Marko Kolanovic’e göre küresel merkez bankalarının agresif parasal sıkılaştırma adımlarının tam etkisi 2024 yılında hissedilecek.

JPMorgan stratejisti Marko Kolanovic, pazartesi günü yayımladığı notta, finansal koşulların 2022 başından beri sıkılaştığını, hızı yavaşlasa da sıkılaşmaya devam edeceğini ve tam etkisini 2024’ün büyük bölümünde göstereceğini belirtti.

Sıkılaşan finansal koşullarının gayrisafi yurtiçi hasılalara etkisinin görülmesi için tipik olarak 1-2 yıl gerekebildiğini belirten Kolanovic, geçtiğimiz yılki ağır sıkılaşmanın etkisinin henüz yaşanmadığını savundu.

Güçlenen doların küresel çapta hisse senetlerine baskı yaptığını belirten Kolanovic, defansif hisseleri ve enerji şirketlerini tercih etmeyi sürdürdüğünü belirtti.

İLGİLİ HABER JPMorgan 3 yıl sonra listesine bir Türk şirketi aldı: Borsada yılın kalan kısmında bizi neler bekliyor? JPMorgan ekonomistleri BİM'i CEEMEA Top 10 listesine ekledi. Böylelikle BIMAS, 3 yıl sonra ilk kez JPMorgan’ın listesine giren bir Türk şirketi olmayı başardı. Peki, borsada yılın kalan kısmında bizi neler bekliyor?
İLGİLİ MAKALE ​​​​​​​Petrol fiyatları enerji sektörü hisselerini nasıl etkiliyor? ​​​​​​​Petrol fiyatları enerji sektörü hisselerini nasıl etkiliyor?
REKLAMI KAPAT X