JTI sigara grubuna zam geldi

Okuma Süresi: 2 Dakika
JTI sigara grubuna zam geldi
Doviz.com
06.08.2024 09:29

Philip Morris’in ürünlerine dün yaptığı zammın ardından JTI grubu da sigara fiyatlarında artışa gitti. Peki, zam sonrasında en ucuz ve en pahalı sigara ne kadar oldu? İşte detaylar..

Temmuz ayında ürünlerine ortalama 5 TL’lik fiyat artışı gerçekleştiren sigara firmaları, ağustos ayına da zamlarla başladı.

Buna göre ilk olarak Philip Morris grubu sigara fiyatlarında artışa gittiğini duyurmuştu.

İLGİLİ HABER Philip Morris sigara grubuna zam geldi Geçtiğimiz ayki ÖTV artışları sonrası artan sigara fiyatları ağustos ayına da zamla başladı. Buna göre Philip Morris grubu bugünden itibaren geçerli olacak şekilde sigara fiyatlarına zam yaptığını duyurdu. Peki, zam sonrasında en ucuz ve en pahalı sigara ne kadar oldu? İşte detaylar..

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar ise Philip Morris grubunun ardından JTI grubundaki sigaralara da zam geldiğini açıkladı.

Buna göre gelen zam sonrasında JTI grubunda 3 ila 4 TL’lik artışa gidildi.

Açıklanan yeni zamla birlikte JTI grubundaki en ucuz sigara 64 TL'ye yükselirken en pahalı sigara ise 78 TL oldu.

Sigaranın başlıca zararları nelerdir?

Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre küresel çapta yaklaşık 1,2 milyar kişinin sigara kullandığı tahmin edilirken; sigara içen kişiler, kendilerine zarar verdikleri gibi çevrelerinde bulunan kişilerede zarar vermektedir. Bu duruma ise pasif içicilik denilmektedir. Peki sigaranın başlıca zararları nelerdir?

Öncelikle sigaranın en büyük zararını %10-15 kilo eksikliği ve zeka geriliği ile anne karnındaki bebekler görmektedir.

Tütün içinde bulunan Karbonmonoksit, Nikotin, Katran gibi zararlı maddeler, akciğer kanseri başta olmak üzere solunum sistemi hastalıklarından olan bronşit ve amfizeme gibi hastalıklara neden olmaktadır.

Öte yandan sigarada bulunan Karbonmonoksitin kandaki oksijeni yok etmesiyle damarlarda kolestrol depolanmakta ve bunun neticesinde kalp krizi riski artmaktadır.

Sigara içmek ayrıca yemek borusu ile midede ülser ve kanama riskini artırmakta, pankreas kanseri riskini de kuvvetlendirmektedir.

Ayrıca, sigara içen erkeklerin içmeyenlere oranla ellerinde ve parmaklarında daha sık sararmalar görülmektedir.

İLGİLİ HABER Sigara firmalarına yönelik "kirletme vergisi” hazırlığı Tütün ürünlerinin yasaklanmasını düzenleyen kanun ile tütün ve alkol piyasasını düzenleyen kanunda değişikliğe gidileceği bildirildi.
Etiketler: JTI sigara zam Erol Dündar
REKLAMI KAPAT X