Kabine toplandı: Gündemde emekli zammı var

Okuma Süresi: 1 Dakika
Kabine toplandı: Gündemde emekli zammı var
Doviz.com
26.09.2023 15:44

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Beştepe'de toplandı. Toplantının ana gündeminde ise emekli aylıklarına yapılacak maaş zammı olacak.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantı, saat 15.15'te başladı.

Toplantının ana gündem maddelerinden birisi emekli aylıklarına yapılacak maaş zammı olacak.

Yapılan son Kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Emeklilerle ilgili ayrıca Bakanlığımız çalışmalarını sürdürüyor. Memurlarımıza bu zamlar gelirken, emeklilerimize hiçbir şeyin gelmemesi olacak bir şey değil. Onları da inşallah memnun edecek adımları atacağız." demişti.

İLGİLİ HABER Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonla daha sıkı mücadele gerekiyor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dört saat süren Kabine toplantısının ardından hayat pahalılığıyla mücadeleyi daha sıkı yapmaları gerektiğini belirtirken, gençlere yönelik vergisiz telefon ve evleneceklere yönelik uygun kredinin de gündemlerinde olduğunu duyurdu.

Ayrıca emekli maaşlarına ilişkin yasal düzenleme için Cumhurbaşkanı Yardımcılığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan oluşan 3’lü mekanizmanın çalışmaları sürüyor.

Meclis'in açılmasıyla gündeme gelecek düzenlemede gelinen aşamaya ilişkin kabine toplantısında görüş alışverişinde bulunulması bekleniyor.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ise emekli maaş düzenlemesine ilişkin, “Hükümet çalışmasını tamamlayıp Meclis'e ne zaman ve ne şekil gönderir, hükümetin kararıdır. Meclis'e geldiği zaman biz bunu hızlandırırız" ifadelerini kullanmıştı.

İLGİLİ HABER Kurtulmuş: Emeklilere yönelik düzenleme Meclis'e geldiği zaman biz hızlandırırız TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, emekli maaş düzenlemesine ilişkin, “Hükümet çalışmasını tamamlayıp Meclis'e ne zaman ve ne şekil gönderir, hükümetin kararıdır. Meclis'e geldiği zaman biz bunu hızlandırırız" dedi.
REKLAMI KAPAT X