Kabine toplantısı başladı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Kabine toplantısı başladı
Doviz.com
05.09.2023 15:36

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de toplandı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantı, saat 15.10'da başladı.

Toplantıda, Soçi ziyaretinde yaşanan gelişmelerin tüm yönleriyle değerlendirileceği ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşmesinin yansımalarının ele alınacağı bildirildi.

İLGİLİ HABER Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'in Tahıl Koridoru için 2 şartını açıkladı Soçi ziyareti dönüşünde Putin’le yaptığı görüşmede, Rus liderin Tahıl Koridoru Anlaşması’nın yeniden hayata geçmesi için iki özel isteği olduğunu aktaran Erdoğan, bunlardan birinin Rusların tarım bankasının Ziraat Bankası’nın SWIFT sistemine bağlanması, diğerinin de tahılları taşımada kullanılan gemilerin sigortalanması olduğunu aktardı.

Hindistan'daki G20 Liderler Zirvesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yoğun diplomasi trafiği de toplantının gündeminde olacak.

Erdoğan 9-10 Eylül'de Hindistan'daki G20 Liderler Zirvesine katılacak. Ardından da 17-21 Eylül'de gerçekleştirilecek olan Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için Amerika Birleşik Devletleri'ne hareket edecek.

Erdoğan iki uluslararası toplantıda da dünya lideriyle bir araya gelecek.

OVP'de sona gelindi

Ekonomide ise gözler Orta Vadeli Programa çevrildi. Ekonominin 3 yıllık yol haritasının belirleneceği programın hazırlıklarında sona gelindi.

Program ile hem orta vadeli öngörüler belirlenecek, hem de yapısal reform adımları açıklanacak. Toplantıda programa ilişkin son değerlendirme yapılacak.

İLGİLİ HABER Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanıyor: İşte masadaki başlıklar Cumhurbaşkanlığı Recep Tayyip Erdoğan'ın Soçi ziyareti nedeniyle dün toplanamayan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bugün bir araya geliyor.
REKLAMI KAPAT X