"Kamuda tasarrufa önem vereceğiz"

Okuma Süresi: 1 Dakika
Doviz.com
08.08.2023 14:42

2023 yılı 2.Yarıyıl Ekonomi ve İstişare toplantısı, Cumhurbaşkanı Yardımcı Cevdet Yılmaz başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantı sonrası Yılmaz, kamuda tasarrufa önem vereceklerini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ankara’da 2023 Yılı 2.Yarıyıl Ekonomi ve İstişare Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu.

Yılmaz’ın toplantı sonrasında açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Enflasyonla mücadele ve fiyat istikrarı sadece ekonomik anlamda değil, sosyal anlamda da önemli. Siyasi istikrar olmadan ekonomide istikrar olmuyor, öngörülebilirliğin artırması toplantıda önemli maddelerden biriydi. Eylülde paylaşacağımız OVP’nin önemli bir işlev göreceğini düşünüyoruz. Doğru politikalar izlenmesi gerektiği konusunda anlayış birliği var.

Bütçe açığının azalması için kamuda harcama tedbirlerinin alınması çok önemli. Vergi konusunda görüş birliği var, reform beklentisi var. Finansmana erişim konuşuldu, ihracatı, yatırımı ve üretimi artıracak noktalarda sıkıntı bulunmuyor."

İLGİLİ HABER Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan "vergilere" yönelik açıklama Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, vergi reformu konusunun işçi ve işveren kesiminin ortak talebi olduğunu belirterek, "doğrudan vergilerin artırılması ve dolaylı vergilerin azaltılmasına" sıcak baktığını söyledi.
REKLAMI KAPAT X