Kasım ayı enflasyon rakamları açıklandı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Kasım ayı enflasyon rakamları açıklandı
Doviz.com
04.12.2023 10:00

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) kasım ayına yönelik resmi enflasyon rakamlarını açıkladı.

TÜİK verilerine göre enflasyon kasım ayında yıllık bazda yüzde 61,98 artış kaydetti. Bu döneme ilişkin piyasaların genel beklentisi ise enflasyonun yüzde 63 seviyesinde gerçekleşmesi yönündeydi.

Aylık bazda beklenti yüzde 3,90 seviyesinde olurken, aylık artış ise yüzde 3,28 olarak kayıtlara geçti.

Ekim ayında aylık enflasyon yüzde 3,43, yıllık enflasyon ise yüzde 61,36 seviyesindeydi.

ENAG ve İTO'nun enflasyon hesabı

Enflasyon Araştırma Grubu’nun (ENAG) hesaplamalarına göre ise enflasyon (E-TÜFE) kasım ayında aylık bazda yüzde 5,58, yıllık bazda ise yüzde 129,27 artış göstermişti.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) ise cuma günü İstanbul'da perakende fiyatların aylık bazda yüzde 3,79, yıllık bazda ise yüzde 73,89 artış kaydettiğini bildirmişti.

TÜİK, ENAG ve İTO’nun yılbaşından bu yana açıkladığı enflasyon rakamları kıyaslandığında da ortaya şöyle bir tablo çıktı:

İLGİLİ ANALİZ Türkiye'de enflasyon: 2023 yılı TÜİK, ENAG ve İTO verilerinin karşılaştırması Piyasaların merakla beklediği yarın açıklanacak resmi TÜFE verilerinden önce dün İTO tarafından açıklanan enflasyon verisinin çift hanelere yaklaşması, resmi enflasyona yönelik endişeleri de artırdı. Peki 2023 yılı boyunca kurumların enflasyon hesabı nasıl seyretti? İşte detaylar..
Etiketler: TÜİK enflasyon ENAG İTO
REKLAMI KAPAT X