Kemal Kılıçdaroğlu'ndan enflasyon mesajı: "Derhal telafi zammı yapılmalıdır"

Okuma Süresi: 1 Dakika
Kemal Kılıçdaroğlu'ndan enflasyon mesajı:
Doviz.com
05.09.2023 12:23

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ağustos ayında tahminleri aşan enflasyon verisine ilişkin açıklamalarda bulundu.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, TÜİK'in hesaplama anlayışını değiştirdiğini iddia ederek, verilerin üstündeki makyajı azalttığını ve gerçeklere yaklaştığını söyledi.

Buna göre Kılıçdaroğlu, 12 aylık enflasyonun %58 değil, %128 olduğunu öne sürerek, "Emekliden, işçi ve memurdan özür dilenerek, gerçek oranlara göre, derhal telafi zammı yapılmalıdır” dedi.

İşte Kılıçdaroğlu’nun sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı konuyla ilgili paylaşımı:

“Dün paylaşılan verilerden anlaşılıyor ki TÜİK, hesaplama anlayışını değiştirdi. Bir başka deyişle, verilerin üstündeki makyajı azalttı, gerçeklere yaklaştı.

TÜİK bu ‘hesaplama’ değişikliğiyle, daha önce milletin aldatıldığını; enflasyona göre maaşına zam alan milyonlarca vatandaşın kul hakkının yendiğini; talimat veren sarayın ve o talimatı yerine getirenlerin suç işlediğini kabul etmiş oldu.

Artık gerçekler konuşuluyorsa, 12 aylık enflasyon %58 değil, %128’dir. Emekliden, işçi ve memurdan özür dilenerek, gerçek oranlara göre, derhal telafi zammı yapılmalıdır.”

Kaynak: Kemal Kılıçdaroğlu - X

İLGİLİ HABER Enflasyon rakamları sonrası döviz kurlarında son durum TÜİK, piyasaların merakla beklediği ağustos ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Peki enflasyon rakamları sonrası para piyasalarında nasıl bir seyir izlendi? İşte dolar, euro ve sterlin kurlarında son durum..
REKLAMI KAPAT X