Kira artışları nasıl önlenecek? Bakan Şimşek masadaki 3 formülü açıkladı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Kira artışları nasıl önlenecek? Bakan Şimşek masadaki 3 formülü açıkladı
Doviz.com
12.02.2024 11:52

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kiralardaki fiyat artışlarının önüne geçmek için orta vadede atılacak 3 adımı açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan'ın kira artışlarına yönelik yazılı soru önergesini yanıtladı.

Buna göre 2018'in Kasım ayında 475,07 olan "gerçek kira" endeksinin, 2023'ün Kasım ayında 1888,02 değerine ulaştığını belirten Şimşek, 2018-2023 dönemindeki artış oranının yüzde 297,42 olduğunu aktardı.

İLGİLİ HABER Depremlerin gölgesinde barınma sorunu: Kira enflasyonu yakın tarihte ilk kez üç haneye çıktı Prof. Dr. Hakan Kara, asrın felaketinin birinci yılında kira enflasyonunun yakın tarihte ilk defa üç haneli değerleri gördüğünü söyledi.

Orta vadede atılacak 3 adım

Şimşek ayrıca eylül ayında yüzde 9,52 olan aylık kira artış oranının ekim ayında yüzde 7,91'e, kasım ayında yüzde 5,97'ye ve aralık ayında yüzde 4,48'e gerilediğinin altını çizdi.

Bakan Şimşek, kira enflasyonunu çözmek için orta vadede atacakları 3 adımı ise şöyle sıraladı:

"Orta vadede, enflasyonla mücadele ve kiralardaki fiyat artışlarının önüne geçmek üzere konut arzı artırılacak, deprem kaynaklı konut stokundaki kayıpların telafisine yönelik yeni sosyal konut projeleri geliştirilecek ve dar gelirli vatandaşların konuta erişimi artırılacaktır."

İLGİLİ HABER "Para politikası konut sorununu çözemez" Kanada Merkez Bankası Başkanı para politikası ile konut piyasasındaki düşük arz kaynaklı maliyet sorununun çözülemeyeceğini söyledi.
REKLAMI KAPAT X