Konutta artan ilan sayısına rağmen satışlarda durgunluk yaşanıyor

Okuma Süresi: 1 Dakika
Konutta artan ilan sayısına rağmen satışlarda durgunluk yaşanıyor
Doviz.com
11.10.2023 17:10

Piyasalarda kredi musluğunun kısılması sonrası konut satışında da rüzgar tersine döndü. Buna göre konutta satıcı ve ilan sayısı artmasına rağmen piyasalarda durgunluk yaşandı.

Konut satışları düşük faiz oranları nedeniyle son yıllarda öncelikli yatırım araçlarından biri haline gelerek, canlı bir dönem geçirmişti. Ancak bu durum artan faizlerin ardından yavaş yavaş terse dönmeye başladı.

Buna göre yatırım için alım yapanlar, konutlarını satmak için ilan vermeye başladı.

Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi raporu da durumu doğruladı. Buna göre ağustosta internetteki ilan sayısı yüzde 4,2 artarak 838 binden 874 bine yükseldi. Bu rakamın eylülde daha da yükselmesi beklenirken, konutu satabilme süresi de artış kaydetti.

Bahçeşehir Üniversitesi raporuna göre ilanların kapanma süresi Türkiye genelinde 1,9 gün, İstanbul'da ise 3,2 gün arttı.

Bir satış sitesinde ise şu an konut ilanlarının yüzde 78'inin satılık, yüzde 22'sinin ise kiralıklardan oluştuğu görüldü. Önceki yıllarda bu oran neredeyse yarı yarıyaydı.

İLGİLİ HABER Eylülde konut satışları sert düştü: En fazla gayrimenkul satılan iller belli oldu Türkiye'de geçen ay yapılan konut satış işlemi sayısı bir önceki aya göre yaklaşık yüzde 16 azaldı. Peki, eylülde en fazla gayrimenkul hangi ilde satıldı? İşte detaylar...
REKLAMI KAPAT X