Kredi kartından 750 liralık fon kesintisinden geri adım

Okuma Süresi: 2 Dakika
Kredi kartından 750 liralık fon kesintisinden geri adım
Doviz.com
17.10.2024 15:38

Savunma sanayisine ek kaynak yaratmak amacıyla limiti 100 bin lira ve üzerindeki kredi kartlarından 750 liralık pay alınmasını öngören yasa teklifi ötelendikten sonra gelen tepkiler üzerine düzenlemenin yeniden gündeme getirilmeyeceği bildirildi.

AK Parti, Savunma Sanayii Destekleme Fonu’na kaynak sağlamak amacıyla Meclis’e getirdiği 100 bin lira ve üzerindeki kredi kartlarından 750 lira tutarındaki katılım payı alınmasının da yer aldığı tartışmalı teklifi, tepkilerin ardından ileri bir tarihte gündeme alacağını duyurmuştu.

Buna göre AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, fon teklifi ile ilgili kamuoyundan gelen eleştirilerin dikkate alındığını ve düzenlemenin bütçe görüşmeleri sonrasında yeniden ele alınacağını açıklamıştı.

Vatandaşların teklife yönelik çekincelerinin bulunduğunu da belirten Güler, bu sebeple söz konusu düzenlemenin daha detaylı bir şekilde tekrar ele alınacağını bildirmişti.

Konuyu daha ayrıntılı incelemek amacıyla görüşmelerin sonlandırıldığını vurgulayan Güler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da titiz bir çalışma yapılmasını istediğini aktarmıştı.

İLGİLİ HABER Savunma Sanayii Destekleme Fonu görüşmeleri gelecek yıla ertelendi AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, Savunma Sanayii Destekleme Fonu görüşmelerinin ertelenerek 2025 yılına bırakıldığını açıkladı.

Ekonomim'den Canan Sakarya'nın aktardığına göre ise AK Parti kaynakları, 2025'te Savunma Sanayii Fonu’na ilişkin gelecek teklifte, kredi kartlarından katkı payı alınmasına ilişkin düzenlemenin yer almayacağını belirtti.

Savunma sanayinde 'Çelik Kubbe' başta olmak üzere önemli projeler bulunduğunu ve bu projelerin kaynak ihtiyacı olduğunu belirten AK Parti kaynakları, bu konuda kalem kalem detaylı bir çalışma yapılacağını aktardı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da bu konuda detaylı bir çalışma yapılması talimatı verdiğini belirten kaynaklar, 2025 yılı bütçesinin de dikkate alınarak çalışmanın şekilleneceğini paylaştı.

REKLAMI KAPAT X