Lagarde: Faiz indirimi için acelemiz yok

Okuma Süresi: 1 Dakika
Lagarde: Faiz indirimi için acelemiz yok
Doviz.com
02.07.2024 14:53

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, Avrupa Merkez Bankası'nın faiz indirimi için bir acelesi olmadığını söyledi.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, ECB Merkez Bankacılığı Forumu'nda yaptığı konuşmada ECB’nin faiz patikasına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Buna göre Lagarde, Avrupa Merkez Bankası'nın enflasyonun yüzde 2'ye indiği sonucuna varması için daha fazla zamana ihtiyacı olduğunu ve ekonomik gelişmelerin faiz indirimlerinin acil olmadığını gösterdiğini söyledi.

Lagarde ayrıca konuyla ilgili paylaşımında, "Hedefin üzerindeki enflasyon risklerinin geçtiğinden emin olmak için yeterli veri toplamamız zaman alacak. Güçlü iş gücü piyasası, yeni bilgiler toplamak için zaman ayırabileceğimiz anlamına geliyor" dedi.

ECB, tarihindeki en sert faiz artış patikasının ardından haziran ayında ilk kez faiz oranlarını düşürmüştü ancak görünümün ikinci bir faiz indirimi için belirsiz olduğunu ileri sürerek daha sonraki hamlelere yönelik taahhütte bulunmamıştı.

İLGİLİ HABER Avrupa Merkez Bankası 5 yıl aranın ardından ilk kez faiz indirdi Avrupa Merkez Bankası (ECB), haziran ayı olağan para politikası toplantısının ardından "Euro Bölgesi’nde enflasyonun zayıf ekonomik büyümeden daha az sorun teşkil etmeye başlaması" nedeniyle yaklaşık 5 yıl aranın ardından ilk kez faiz indirdi.
REKLAMI KAPAT X