Lagarde: Yurt içi fiyat baskıları yüksek, kısıtlayıcı olmaya devam edeceğiz

Okuma Süresi: 2 Dakika
Lagarde: Yurt içi fiyat baskıları yüksek, kısıtlayıcı olmaya devam edeceğiz
Doviz.com
18.07.2024 16:12

ECB Başkanı Christine Lagarde, faizlerin sabit bırakıldığı toplantının ardından yurt içi fiyat baskılarının yüksek olmaya devam ettiğini belirterek, “Orta vadeli enflasyon hedefimize hızlı bir şekilde ulaşmalıyız. Enflasyonda hedefe ulaşana kadar kısıtlayıcı olmaya devam edeceğiz.” dedi.

ECB temmuz toplantısında temel politika faizlerinde değişikliğe gitmemişti.

Buna göre refinansman, mevduat ve marjinal fonlama faizleri sırasıyla yüzde 4,25, 3,75 ve 4,50 seviyesinde kalmıştı.

İLGİLİ HABER Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz kararını açıkladı Avrupa Merkez Bankası (ECB), temmuz ayı para politikası toplantısının ardından faiz kararını açıkladı.

Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) temmuz toplantısında faizi sabit bırakmasının ardından ECB Başkanı Lagarde açıklama yaptı.

Yurt içi fiyat baskılarının hala yüksek olduğunu belirten Lagarde, "Verilere bağlı şekilde hareket etmeye, gelen verileri toplantıdan toplantıya değerlendirerek karar almaya devam ediyoruz" dedi.

Lagarde'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle oldu:

“Yurt içi fiyat baskıları hala yüksek, bu yüzden enflasyon yükseldi ve manşet enflasyon hedefimizden yüksek olmaya devam edecek. Orta vadeli enflasyon hedefimize hızlı bir şekilde ulaşmalıyız.

"Kısıtlayıcı olmaya devam edeceğiz"

Enflasyonda hedefe ulaşana kadar kısıtlayıcı olmaya devam edeceğiz. Verilere bağlı şekilde hareket etmeye, gelen verileri toplantıdan toplantıya değerlendirerek karar almaya devam ediyoruz.

Gelen veriler ekonominin ikinci çeyrekte büyüdüğüne işaret ediyor ancak büyüme büyük olasılıkla ilk çeyrekten daha yavaş.

Toparlanmanın tüketim tarafından desteklenmesini bekliyoruz, iş gücü piyasası dayanıklı.

"Enflasyon 2025'te hedefe düşecek"

Yıllık enflasyon yüzde 2,5'e düştü. Ücretlerde büyüme gelecek yıl içinde yavaşlayacak. Enflasyon yılın geri kalanında cari seviyelere yakın yerlerde dalgalanacak. Enflasyon gelecek yıl hedefe doğru düşecek.

Haziran ayındaki faiz düşüşü birçok piyasada daha düşük faiz oranlarına yol açtı. Kredi dinamiği zayıf olmaya devam ediyor.

Veriye dayalı yaklaşımımızı sürdüreceğiz ve faiz oranı kararlarımız enflasyon görünümüne bağlı olacak. Temel enflasyona ve parasal politikaların gücüne bağlı olarak karar verilecek. Belirli bir yol öngörmüyoruz. Tüm araçları kullanma konusunda hazır olarak bekliyoruz.”

REKLAMI KAPAT X