LinkedIn 716 kişiyi işten çıkarıyor: Çin'deki uygulamasını kapatıyor

Okuma Süresi: 1 Dakika
LinkedIn 716 kişiyi işten çıkarıyor: Çin'deki uygulamasını kapatıyor
Doviz.com
09.05.2023 09:32

Teknoloji sektörünün en büyük oyuncularından LinkedIn, 700'den fazla kişiyi işten çıkaracağını ve Çin'deki iş bulma uygulamasını kapatacağını duyurdu.

Microsoft'a ait profesyonel ağ platformunun CEO'su Ryan Roslansky, pazartesi günü çalışanlarına yazdığı bir mailde, ekonomik koşullara yanıt vermeyi ve işletmeyi daha çevik hale getirmeyi amaçlayan değişikliklerin bir parçası olarak 716 kişinin işine son verileceğini şu ifadelerle duyurdu:

"Pazar ve müşteri talebinin daha fazla dalgalanması ve gelişmekte ve büyümekte olan pazarlara daha etkin bir şekilde hizmet verebilmesi nedeniyle, satıcıların kullanımını genişletiyoruz. Ayrıca katmanları kaldırıyoruz, yönetim rollerini azaltıyoruz ve kararları daha hızlı almak için sorumlulukları genişletiyoruz."

Roslansky ise ürün ve mühendislik ekiplerinin şirketin teknoloji yol haritasından sorumlu olacağını, iş üretkenliği ekibinin ise aşamalı olarak kullanımdan kaldırılacağını ve kısmen işin diğer bölümlerine entegre edileceğini açıkladı.

LinkedIn dünya çapında yaklaşık 20 bin çalışana sahip iken; 15 Mayıs'tan itibaren operasyonlarda, yeni iş ve hesap yönetimi ekiplerinde 250 yeni iş kolu üretileceği duyuruldu.

Tıklayın: McDonald's ofislerini kapattı: Çalışanlarını işten çıkarmaya hazırlanıyor

REKLAMI KAPAT X