Mastercard: ABD'de tatil sezonunda perakende satışlar arttı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Mastercard: ABD'de tatil sezonunda perakende satışlar arttı
Doviz.com
26.12.2022 17:02

Mastercard'ın pazartesi günü yayımladığı bir rapora göre, ABD'de perakende satışlar 1 Kasım ile 24 Aralık tarihleri arasında %7,6 artış gösterdi.

Bu artış, Mastercard'ın öngördüğü %7,1'lik büyümeden daha da yüksek gerçekleşti. Ancak, bu yıl satışlarda gerçekleşen artış yüksek enflasyon, yükselen faiz oranları ve resesyon tehdidinin tüketicileri temkinli hale getirmesi nedeniyle geçen yılki %8,5'lik artıştan daha az oldu.

Son olarak Amerika Birleşik Devletleri'nde Amazon.com Inc ve Walmart Inc gibi perakendeciler, fazla stoktan kurtulmak ve stokları normal seviyelere getirmek amacıyla tatil sezonunda büyük indirimler sunmuştu.

Bu da Şükran Günü ve Siber Pazartesi arasındaki beş günlük süre boyunca oyuncaklardan elektronik eşyalara kadar farklı kategorilerde güçlü bir talep yaratmıştı.

Ancak Mastercard raporuna göre, elektronik eşya satışlarının yaklaşık iki aylık dönemde %5,3 düşüş gösterdiği görüldü.

Giyim ve restoran kategorilerindeki satışlar ise sırasıyla %4,4 ve %15,1 artarak toplam artışa katkı sağladı.

Mastercard raporuna göre ayrıca bu dönemde online satışlarda %10,6 artış görülmesine rağmen geçen yılki %11'lik artışın biraz altında kalındı.

Kasım ayı sonunda yayımlanan ayrı bir Mastercard raporuna göre ise Siber Pazartesi boyunca toplam perakende satışlar yaklaşık %11 artış göstermişti.

REKLAMI KAPAT X