Meksika Merkez Bankası faiz oranını değiştirmedi

Okuma Süresi: 1 Dakika
Meksika Merkez Bankası faiz oranını değiştirmedi
Doviz.com
09.02.2024 11:28

Meksika Merkez Bankası, beklentiler doğrultusunda politika faizini üst üste 7'inci toplantısında da sabit bıraktı.

Meksika Merkez Bankası olarak bilinen Banxico, art arda yedinci toplantısında da faiz oranlarını değiştirmeme kararı aldı.

Buna göre banka, politika faizini piyasa beklentilerine uygun şekilde yüzde 11,25'te sabit tuttu.

Piyasada genel görüş faizlerin sabit bırakılmasıyken indirim bekleyen analistler, bankanın yakından takip ettiği çekirdek enflasyonun istikrarlı bir şekilde azalması ve ekonominin yavaşlama işaretleri göstermesi nedeniyle çeyrek puanlık bir indirim bekliyordu.

Öte yandan banka, faiz oranlarını bir süre sabit tutacağına yönelik aralık ayında verdiği yönlendirmeyi kaldırdı ve bunun yerine bir sonraki toplantılarında "mevcut bilgilere bağlı olarak" kilit faiz oranını ayarlayıp ayarlamayacağına ilişkin kararlar alacağını söyledi.

Politika yapıcılar ayrıca kalan zorlukları ve "sürdürülen kısıtlayıcı politika duruşunu" dikkate alacaklarını vurguladı.

İLGİLİ HABER 2024 yılının ilk faiz indirimi BCB’den geldi Brezilya Merkez Bankası (BCB), enflasyondaki yavaşlama ve ekonominin zayıfladığına dair işaretlerin artması sonrasında 2024 yılının ilk faiz indirimini gerçekleştiren merkez bankası oldu. Böylelikle banka, üst üste beşinci toplantısında da 50 baz puanlık indirime gitti.
REKLAMI KAPAT X