Memur-Sen ile Suriye İşçi Konfederasyonu arasında protokol

Okuma Süresi: 2 Dakika
Memur-Sen ile Suriye İşçi Konfederasyonu arasında protokol
Doviz.com
01 Nisan 2026 13:53

Memur-Sen, Suriye İşçi Genel Konfederasyonu (GFTU) Genel Başkanı Fawaz Al-Ahmad başkanlığındaki heyeti ağırladı. Gerçekleştirilen ziyaret kapsamında, iki konfederasyon arasında iş birliğini güçlendirmeye yönelik protokol imzalandı.

Memur-Sen, Suriye İşçi Genel Konfederasyonu (GFTU) heyetini ağırladı. GFTU Genel Başkanı Fawaz Al-Ahmad’ın yanı sıra, Yönetim Kurulu Üyesi Mohammad Ali Rustum, Tartus İl Başkanı Ahmad Sahyouni ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Adnan Azzouz’un yer aldığı heyet, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve beraberindeki heyetle bir araya geldi.

Görüşmede emek hareketinin karşı karşıya bulunduğu güncel gelişmeler, bölgesel dinamiklerin çalışma hayatına etkileri, sendikal dayanışmanın güçlendirilmesi ve uluslararası iş birliği imkânları kapsamlı şekilde ele alındı.

GFTU heyeti, ziyaretin temel amacının Memur-Sen’in köklü sendikal tecrübesinden istifade etmek olduğunu ifade ederek, iki konfederasyon arasında geliştirilecek iş birliğinin hem kurumsal kapasiteye hem de bölgesel sendikal dayanışmaya önemli katkılar sunacağını vurguladı. 

Yalçın: “Her Türlü Desteğe Hazırız”

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, kurulacak iş birliğinin önemine dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

“Her türlü desteğe hazırız. Uzman yetiştirme, kurumsal yapıların güçlendirilmesi, tecrübe aktarımı ve sistem paylaşımı noktasında birlikte yol yürüyeceğiz. Türkiye ile Suriye arasındaki kardeşlik bağlarının güçlenmesi ve Suriye’de sendikal yapının daha da güçlenmesi bizleri memnun edecektir.”

Ziyaret kapsamında, Memur-Sen ile GFTU arasında; ikili ilişkilerin geliştirilmesi, ortak projelerin hayata geçirilmesi ve sendikal iş birliğinin kurumsal zeminde ilerletilmesini amaçlayan protokol imza altına alındı.

İLGİLİ HABER Memur-Sen'den gelir vergisini sabitleme çağrısı Kamu çalışanları arasındaki gelir dengesizliğinin giderilmesi adına geçmiş kayıpların karşılandığı ve emekli maaşlarına da doğrudan etki edecek bir seyyanen zam düzenlemesi yapılması gerektiğini belirten Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, gelir vergisinin yüzde 15'e sabitlenmesi çağrısında bulundu.
REKLAMI KAPAT X