Memura yapılan seyyanen zammın ardından yeni kıdem tazminatı tavanı ne kadar olacak?

Okuma Süresi: 2 Dakika
Memura yapılan seyyanen zammın ardından yeni kıdem tazminatı tavanı ne kadar olacak?
Doviz.com
06.07.2023 09:38

Memur maaş katsayısına bağlı olarak artan kıdem tazminatı tavanının 23 bin 489,82 TL’ye yükseleceği bildirildi.

Memur maaşlarına bu yıl önceki yıllardan farklı bir artış yapıldı. Buna göre maaşlar, yüzde 17,55 oranında artırıldı ve bunun üzerine 8.076 TL ilave ödeme adı altında seyyanen zam yapıldı.

Böylelikle en düşük memur maaşı yüzde 86, ortalama memur maaşları da yüzde 74 oranında artırıldı.

İLGİLİ HABER Memurların zam oranı belli oldu! AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, en düşük memur maaşının 22 bin liraya yükseltilmesini de içeren kanun teklifinin TBMM Başkanlığına sunulduğunu açıkladı.

İş Kanunu’na tabi çalışanlar ise memur maaşlarına yapılan bu artış sonrası kıdem tazminatı tavanının ne olacağını ve 8 bin 76 TL’lik seyyanen zammın kıdem tazminatı tavanını artırıp artırmayacağını merak etmeye başladı.

Kıdem tazminatı tavanı hesaplamada dikkate alınmayacak

Habertürk’ün aktardığına göre, TBMM Başkanlığı’na sunulan kanun teklifine göre, ilave ödeme adı altında yapılan seyyanen zam, diğer mevzuat uyarınca mali hakların belirlenmesine esas ödeme unsurlarının kapsam veya hesabına dahil edilmeyecek.

Başka bir ifadeyle, bu ödeme memurların emekli ikramiyesinde veya işçilerin kıdem tazminatı tavanı hesabında dikkate alınmayacak.

Yeni kıdem tazminatı tavanı ne kadar olacak?

Kanun teklifi uyarınca, kıdem tazminatı tavanının belirlenmesinde sadece memur maaş katsayısındaki artış dikkate alınacak. Buna göre memur maaş katsayısının da yüzde 17,55 oranında artması sebebiyle geçmiş dönemlerde olduğu gibi katsayılarda bir değişiklik olmadığı takdirde, yılın ilk 6 aylık döneminde 19 bin 982,83 TL olarak uygulanan kıdem tazminatı tavanı ikinci 6 aylık periyotta 23 bin 489,82 TL’ye yükselecek.

REKLAMI KAPAT X