
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde emeklilere verilen bayram ikramiyesinin 3 bin TL'den 4 bin TL'ye çıkarılmasını öngören "torba teklif" üzerindeki görüşmeler devam ederken, memur konfederasyonları kamu görevlilerine de benzer bir ikramiye verilmesi talebinde bulundu.
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülen torba yasa teklifi, emeklilere yönelik ikramiyelerin artırılmasını öngörüyor.
Düzenlemenin bu hafta Genel Kurul'da kabul edilmesi ve bayram öncesinde emeklilerin hesaplarına yatırılması bekleniyor.
Cumhuriyet gazetesinin aktardığına göre Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tombul, komisyonda yaptığı konuşmada, 2018'den bu yana gündeme getirilen fakat hâlâ hayata geçirilmemiş olan kamu görevlilerine bayram ikramiyesi verilmesi talebini yineledi.
Tombul, "Görüşülmekte olan kanun teklifi ile emeklilere yönelik ikramiyeler artırılıyor. Biz de Memur-Sen olarak kamu görevlilerimize bayram ikramiyesi verilmesini ve bu tutarın ekonomik gerçeklere uygun bir seviyeye çıkarılmasını istiyoruz" dedi.

